Fyret Viborg-træner: - Det er ikke rart

Fem nederlag i sæsonens første fem ligakampe kostede ham jobbet.

Håndboldklubben Viborg HK er kommet helt skævt i gang med denne sæson i landets bedste håndboldrække. 

Fem kampe. Fem nederlag. Sådan er det triste og ganske uventede facit for håndboldklubben.

Og torsdag kostede det så træner Allan Heine jobbet. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse:

Samarbejdet stopper med øjeblikkelig virkning.

- Det er ikke uden ærgrelse, at vi må stoppe samarbejdet med Allan Heine, som vi har været utroligt glade for i Viborg HK. Men grundet vores resultatmæssige knude denne sæson er vi nødt til at se på, hvorvidt vi lige nu står i en situation, hvor det kan vendes. Her har vi vurderet, at der skal ageres nu, hvis vi skal have det vendt, og vi har derfor valgt at stoppe samarbejdet, udtaler Henrik Dahl, direktør i Viborg HK.

Allan Heine er skuffet, men accepterer klubbens valg:

- Det er ikke rart. Og folk der kender mig, ved at jeg er en følsom fyr. Derfor var det også svært at sige farvel til pigerne. Men det er sådan, det er, og jeg er sikker på, at jeg kommer stærkt igen. Det plejer jeg altid at gøre, og lur mig om vi ikke ser mig på halgulvet igen, siger Allan Heine til TV 2 og fortæller, at han troede på holdet:

- Jeg havde nogle klare mål og ideer til, hvordan vi skulle vende modgangen. Og det er jo ikke første gang i min karriere, at jeg har stået med modgang. Og vi viste også i sidste sæson, at modgang kan gøre os stærke og ende med nogle gode ting. Men klubben har taget en beslutning, og den accepterer jeg fuldt ud.

Tilfreds med tidligere resultater

Fra klubbens side er man da også godt tilfreds med Allan Heines tidligere bedrifter med klubben, men man har været nødsaget til at tage konsekvensen efter en skidt start i HTH Ligaen:

- Der er ingen tvivl om, at Allan Heine er en fantastisk træner og endnu bedre person, der har skabt flotte resultater i Viborg HK. Det så vi så sent som sidste sæson, hvor vi sluttede med en bronzemedalje og EHF Cup semifinale. Desværre har resultaterne ikke fulgt trop i denne sæson, og vi må finde en løsning på, hvordan vi får det vendt inden det er for sent, siger Henrik Dahl.

Viborg HK arbejder nu på at finde en erstatning der kan tage over for Allan Heine resten af sæsonen, oplyser klubben.

"Det går galt mentalt"

I klubben og på holdet har man længe arbejdet på, hvorfor man har fået så skidt en start på sæsonen.

Og spørger man profilen Line Haugsted, så er de mange nederlag da heller ikke kommet, fordi evnerne på banen har svigtet.

I følge TV 2s håndboldredaktør Dan Phillipsen er det imponerende, hvad Allan Heine har udrettet i Viborg HK:

- At Allan Heine nåede tre DM-semifinaler og to Final4-deltagelser på sine tre hele sæsoner er flottere end materialet tilsagde, skriver han i en blog på tv2.dk.

Fyringen kommer ifølge håndboldredaktøren ikke fordi Allan Heine er blevet en dårlig håndboldtræner. Den kommer, fordi hans job var i klub som Viborg HK, der har 14 danske mesterskaber bag sig, og hvor mellemveje ikke er en mulighed: 

- Man er enten en succes eller en tordnende fiasko. Der er ingen mellemvej i de store klubber. Jose Mourinho, Nikolaj Jacobsen, Alfred Gislason og Jürgen Klopp. De ville alle blive læsset ud, hvis de tabte fem kampe i træk. Måske allerede før. Sådan er det at træne Manchester United, Rhein Neckar Löwen, Kiel og Liverpool. Og Viborg HK efter danske forhold, skriver Dan Phillipsen og understreger, at vi nok skal komme til at se Allan Heine på halgulvet snart igen.

Viborg HK har lige nu en lille pause i ligaen, men lørdag og søndag skal klubben i EHF Cup-kvalifikationens første runde spille mod HC Galytchanka Lviv fra Ukraine.

Begge kampe spilles i Viborg.

Viborg HK vandt bronze i ligaen sidste år.