13 ligakonkurrenter går sammen, efter fanformand døde 36 år gammel

16x9
Brian Albertsens sidste TTH-oplevelse blev en udekamp mod Skjern. Foto: TTH Holstebro

Formanden for TTH Holstebros fanklub, Brian Albertsen, døde for nylig blot 36 år gammel. Nu er de andre 13 ligaklubber gået sammen for at ære ham.

Det kom som et chok i håndboldverdenen og specielt TTH Holstebro, da klubben i sidste uge mistede en af sine mest trofaste og loyale fans.

Den 36-årige fanformand Brian Albertsen sov af ukendte årsager stille ind i sit hjem. Hans sidste oplevelse med TTH blev en sejr på udebane mod Skjern, hvilket klubben har markeret i en mindevideo.

Jeg synes, det er vanvittigt stort. Det er virkelig noget, jeg bliver helt beæret over på håndboldens vegne

John Mikkelsen, direktør i TTH Holstebro

Men den vestjyske klub er ikke alene om at markere det uventede og tragiske dødsfald. Derfor er alle de 13 konkurrerende ligaklubber nu gået sammen om en bårebuket til Brian Albertsens begravelse. De vil markere, at håndboldklubberne herhjemme står sammen på tværs af landet.

- I håndbold er man lidt en familie, og det er alle fans en del af. Vi forsøger at skabe større fællesskab fanklubberne imellem, og med den her fælles bårebuket viser vi, at alle er meget berørte over Brians alt for tidlige død, og at vi ønsker at vise vores sympati og gestus, udtaler Anne-Marie Paasch Almar, der er formand for fanklubben Inferno Odense og en af initiativtagerne bag den flotte gestus.

- Vi er begyndt at snakke mere på tværs sammen i klubberne, så det ikke bare bliver to fanklubber, der sidder og råber og skriger af hinanden til en kamp. Når vi er på lægterne, er vi imod hinanden, men så snart kampen er slut, så kan vi hygge os og snakke sammen.

TTH's hjemmeside er der skrevet mindeord om Brian Albertsen, hvor han beskrives som en enestående fan-supporter, der gav sit hjerte og massevis af frivillige timer til klubben. Hans engagement og indsats for både fanklubben og for håndboldklubben var fantastisk.

Den afdøde fanformand har i lang tid været en stor del af fanklubben omkring TTH Holstebro, hvor han både har indgået i fanklubbens bestyrelse, været næstformand og til sidst formand. Dødsfaldet berører direktøren i TTH, John Mikkelsen, der er fuld af beundring over gestussen fra ligakonkurrenterne.

- Jeg synes, det er vanvittigt stort. Det er virkelig noget, jeg bliver helt beæret over på håndboldens vegne, at de andre ligaklubber tænker på vores fanklubformand, Brian, i den her situation og hans familie. Det bliver jeg rørt over, og det viser, at vi i håndboldverdenen endnu en gang er gode til at stå sammen.

- Og at vi tænker på hinanden og ikke kun ser hinanden som konkurrenterne, men at vi også ser hinanden og bruger hinanden som sparringspartnere i at udvikle håndbolden. Der er det smukt, vi også tænker på hinanden og står bag hinanden, når der sker nogle af de mere grimme ting, siger John Mikkelsen.

Mandag mødte TTH Holstebros kvinde Ajax i ligaen, hvor der blev afholdt et minuts stilhed før kampen for at mindes Brian Albertsen.