Rørte Viborg-spillere taber pokalgyser efter forlænget spilletid

Viborg HK stod med det ene ben i kvindernes Final4 i pokalturneringen, men en brændt chance og et straffekast til Esbjerg blev dyrt for midtjyderne.

Efter en sæsonstart præget af nederlag og en trænerfyring var Viborg HK torsdag aften sekunder fra at tage en vigtig sejr mod Team Esbjerg, da de to hold mødtes i kvartfinalen i kvindernes pokalturnering.

Foran 21-20 havde hjemmeholdet bolden, og cirka 20 sekunder før tid fik Viborgs Pauline Bøgelund muligheden for at afgøre kampen, men hun brændte på Team Esbjerg-målmand Sandra Toft.

I stedet fremtvang vestjyderne et straffekast i den anden ende, og Kristina Liscevic viste stor kølighed, da hun lobbede bolden over Viborg-målmand Rikke Poulsen til 21-21.

Viborg HK var næsten på vej i Final4, men en afbrænder i sidste angreb og et straffekast i modsatte ende til Esbjerg sendte kampen i forlænget spilletid. Video: TV 2 SPORT

Det blev resultatet efter den ordinære kamp, og så skulle de to hold ud i to gange fem minutters forlænget spilletid.

Viborg indledte den forlængede spilletid i undertal, fordi Kristina Jørgensen blev udvist, da hun begik straffekastet mod afslutningen på den ordinære spilletid.

Hjemmeholdet kom hurtigt to spillere i undertal, da også Line Haugsted røg ud efter at have begået et straffekast.

Viborg holdt sig dog inde i kampen, men Kristina Liscevic endte som matchvinder med kampens sidste scoring til 25-24, og så fik følelserne frit løb hos flere Viborg-spillere.

- Det er pisse tungt lige nu. Jeg synes, vi har den i vores hule hånd. Arg, det er hårdt. Vi havde brug for den her sejr i dag. Jeg synes, vi spiller fornuftigt og står godt i forsvaret, men for helvede, hvor er det irriterende, lød det fra Viborg-spilleren Stine Bodholt, mens Line Haugsted tilføjede:

- Det er super hårdt. Det er marginaler, der afgør kampen. Langt hen af vejen spiller vi en godkendt kamp. Vi har ikke spillet så godt i løbet af denne sæson, så det er stor fremgang, men stadigvæk virkelig hårdt at ryge ud lige før Final4.

Viborg kunne ellers godt have brugt endnu en succesoplevelse med den nye cheftræner Jakob Vestergaard i spidsen, efter han indledte sin anden periode som Viborg-træner med to 33-22-sejre over ukrainske HC Galytchanka Lviv i EHF Cup-kvalifikationens første runde.

Team Esbjerg gør Randers HK, Nykøbing Falster og Odense Håndbold selskab ved Final 4-stævnet, der spilles mellem jul og nytår.