Tidligere stjerne i Danmark fik en venlig påmindelse af klubpræsidenten

16x9
Veronica Kristiansen var rørt efter en af sine sidste kampe for FC Midtjylland inden skiftet til Györi. Foto: TV 2

Veronica Kristiansen mærker forskellen på sin tidligere klub FC Midtjylland og sin nye storklub, hvor der konstant er et stort pres.

Den norske landsholdsspiller Veronica Kristiansen tog i sommer springet fra den danske liga og FC Midtjylland til det ungarske storhold Györi og en helt anden håndboldkultur.

I Györi har bagspilleren sluttet sig til en trup fyldt med stjerner, heriblandt danske Anne Mette Hansen, og med sådan en stjerneflok samlet, klæber der sig per automatik store forventninger til det ungarske storhold.

- Det er ikke kvinderne eller trænerne, der er det største pres. Det er selve klubben. De forventer så meget mere. Spiller man en lidt dårlig kamp, kan det ske, at præsidenten tager en snak med dig, siger hun til NRK.

Og det er ikke bare noget, hun har hørt, kan ske. I sin korte tid i klubben har hun allerede selv oplevet det, fortæller hun.

- I forrige kamp brændte jeg ekstremt meget, og det ville han snakke om. Jeg er 200 procent motiveret hele tiden og vil give både publikum, kvinderne, trænerne og klubben noget tilbage, men han mente vel bare, at jeg skulle slappe af og have det godt. Det er vigtigt at få en påmindelse om det i sådan en stor klub, siger hun.

Stor profil i den danske liga

Den 28-årige nordmand var i mange år én af de største profiler i den danske liga, som hun spillede i siden 2015. Inden skiftet til Györi blev hun kåret som årets spiller i den danske række.

Efter den tabte DM-semifinale mod Odense i april kiggede hun tilbage på tre gode år i FC Midtjylland.

- Den har givet mig så meget. Den sidste sæson med den tillid, jeg har fået fra klubben, trænerne og spillerne, har udviklet mig som person og spiller.

Veronica Kristiansen har spillet sin sidste ligakamp for FC Midtjylland. Næste sæson skal hun tørne ud for storklubben Györ. Video: TV 2 SPORT

- Den (klubben, red.) har givet mig trygge rammer. Samtidig bliver du matchet i hver eneste ligakamp i Danmark. Vi har været i Champions League, som har givet mig god modstand, og jeg har spillet 60 minutter i næsten alle kampe, så det har udviklet mig meget, sagde Veronica Kristiansen, som altså følte, at tiden var inde til at tage det næste skridt og prøve noget andet.

Veronica Kristiansen har skrevet en kontrakt med det ungarske storhold på tre år.