Nyegaards karakterbog: Tre danskere scorer topkarakter

16x9
Stine Bodholt spillede en af sine bedste landskampe, da Danmark slog Frankrig ved Golden League. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Danmark slog de franske verdensmestre med tre mål i Golden League. Det var Danmarks første sejr over Frankrig i fire år.

Det afspejler sig meget positivt i Bent Nyegaards karakterbog, at de danske håndboldkvinder torsdag sikrede en sjælden sejr over Frankrig.

I den første af denne uges Golden League-kampe vandt Danmark 24-21 over Frankrig. TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er især imponeret over tilgangen til kampen, der blandt fungerer som en del af optakten til den kommende EM-slutrunde.

- Det var en kamp, hvor landstræner Klavs Bruun Jørgensen ubetinget gik efter sejren. Han lod stamspillerne spille mest, og især første halvleg var på et rigtig godt niveau, siger Bent Nyegaard.

TV 2 SPORTs håndboldekspert kårer Stine Bodholt som kampens bedste spiller. Hun er en af tre danskere, der scorer topkarakter.

- Stine Bodholt var Danmarks bedste. Det var ikke den perfekte kamp, men det var fandeme godt.

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere.

square to 16x9

Sandra Toft 5

Klassepræstation. Hun stod solidt, og hun stod med en redningsprocent på 50, da Danmark skabte føringen. Derudover tog hun to straffekast på kritiske punkter.

KARAKTERSKALAEN

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Stine Bodholt 6 - kampens spiller

Hun var en motor i forsvaret. Hun var dejligt bevægelig, og hun fik taget den højde, der gjorde, at det franske angrebsspil ofte gik i kludder. Det var en af hendes bedste landskampe, og præstation bliver ikke mindre af, at hun kommer fra et klubhold, Viborg, der har været i problemer i starten af denne sæson.

Kathrine Heindahl 4

Hun fik de sidste 13 minutter af første halvleg og en afgørende periode i anden halvleg. Der var god fight, og hun leverede en god indsats især offensivt. Hun havde dog et par situationer, hvor hun var for langsom.

Trine Østergaard 6

Hun laver fem mål på fem skud og trækker tilmed to straffekast i angrebet. I forsvaret var hun som altid god. Det var en af hendes bedste landskampe længe. Hun var varierende i afslutningerne, og hendes teknik er i udvikling. Det glæder mig.

Fie Woller 4

Hun var stabil og driftsikker. Offensivt scorede hun på en kontra og et vigtigt straffekast. I forsvaret dækkede hun en fornuftig 5-1.

Mette Tranborg 6

Det var en af hendes bedste landskampe. Det er længe siden, hun har været så godt skydende: Fire mål på fire forsøg. Derudover faldt hun godt ind i spillet offensivt, samtidig med hun var helt suveræn defensivt.

Stine Jørgensen 3

Hun slider med det i øjeblikket, og hun havde problemer forsvarsmæssigt. Hun har ikke været i storform for Odense, og hun er ikke helt så afklaret som tidligere. Hun havde dog gode assists, og masser af ting var i orden. Hun har bare ikke den sikkerhed, hun har haft tidligere.

Lotte Grigel 3

Hun fik de sidste 10 minutter af første halvleg og lidt tid i anden halvleg, men som Klavs Bruun var inde på i en timeout, var hun lidt ubeslutsom et par gange. Hun gjorde det fornuftigt, men det var ikke noget, der bragte Danmark meget videre i kampen. En gennemsnitlig præstation.

Anne Mette Hansen 4

Hun startede rigtig godt. Hun var en del af det centrale forsvar med Bodholt, og det løste hun rigtig fint. I starten var hun godt skydende, men så indsneg der sig lidt ineffektivitet. Fire mål på ni forsøg plus lidt tekniske fejl.

Kristina Jørgensen 4

Hun fik lov til en hel del. Afløste Stine Jørgensen som playmaker, hvor hun viste både stort mod og stort talent. Det viser hun både for Viborg og landsholdet, og mod Frankrig var der flere gode ting – hun kom blandt andet i en kontrafase, hvor hun peb den op i hjørnet. I andre situationer blev det til lidt for mange frikast – men jeg kan lide hendes mod og hendes energi.

Louise Burgaard 3

Hun fik ikke så mange minutter på banen, men hun fik vist, at der stadig er et lyn i den venstrearm. Blandt andet da hun kom ind og smed bolden ind over keeperens fod. Hun havde et par gode skud.

Træner: Klavs Bruun Jørgensen 5

Især første halvleg var på et rigtig, rigtig godt niveau. I anden halvleg var det lidt grimmere, men da Frankrig kom tæt på og reducerede til minus et mål, formåede Danmark alligevel at få initiativet til sidst.

Sarah Iversen, Simone Böhme, Lærke Nolsøe, Mia Rej og Althea Reinhardt har ikke fået nogen bedømmelse på grund af ingen eller meget begrænset spilletid.

Danmarks håndboldkvinder spiller Golden League igen lørdag og søndag. Kampene mod Polen og Norge vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.