Nyegaards karakterbog: Manglende mål ødelægger godt helhedsindtryk

16x9
Stine Bodholt spillede en flot kamp mod Norge. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Forsvarsklippen Stine Bodholt scorer højest i karakterbogen efter en kamp med mange oplivende momenter.

De defensive takter var gode. Det var de offensive ikke. Og så tabte Danmark lørdag med 20-25 til Norge.

Derfor er helhedsindtrykket blandet hos TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard efter det sidste Golden League-opgør i denne omgang.

- Der var rigtig mange oplivende momenter, men det gode helhedsindtryk forsvinder jo lidt op i aftenhimlen, fordi Danmark ikke kan score mål, lyder vurderingen.

Bent Nyegaard ærgrer sig over, at en god fight i forsvaret ikke gav afkast i den anden ende.

- Danmark dækkede rigtig godt op i perioder, men fik ikke valuta i kontrafasen. Forklaringen på det er, at der ikke bliver taget noget initiativ i den del, siger han.

- Det ser ud som om, at spillerne ikke ved, hvad der skal sættes i gang. Det er holdet simpelthen nødt til at blive bedre til, mener Bent Nyegaard.

Du kan se karaktererne til de danske spillere her.

square to 16x9

Sandra Toft – 3

Hun havde svært ved at finde kadencen i første halvleg, men hun kom tilbage med gode redninger, da kampen strammede til efter pausen. I sin helhed en middel præstation.

Althea Reinhardt

UB

Stine Bodholt – 5 (kampens spiller)

Hun er en helt afgørende brik i det danske forsvarsspil. Der var selvfølgelig nogle fejl i forsvaret, som hun var en del af, men jeg synes endnu en gang, at hun kommer godt ud af det. Der var meget, som lykkedes med hende på banen. Offensivt scorede hun tre på tre og fik fat i mere, end hun har gjort i en periode.

KARAKTERSKALAEN

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Anne Mette Hansen – 4

Hun viste, hvilken betydning hun har for holdet. Anne Mette Hansen har en dejlig, stor fysik, er modig og skudstærk. Det hele gik ikke op for hende i dag, men det var en over middel præstation.

Fie Woller – 3

Hun skal have ros for, at hun i tre tilfælde var snarrådig og kom ind og hjalp til, da det kneb længere inde i banen i forsvaret. I angrebsspillet blev hun ikke rigtig sat i scene – udover én enkelt gang, hvor hun overtrådte.

Kathrine Heindahl – 5

Hun fik taget revanche. En langt bedre præstation i dag end sidst. Det kvarter, hun spillede i første halvleg, var rigtig godt, og hun fik hentet tre-fire straffekast. I anden halvleg så hun også rigtig solid ud – også fordi hun i den her kamp fungerede bedre i forsvaret.

Hun scorer i Golden League-opgøret mod Norge. Video: Jonas Krügermejer Nygaard

Kristina Jørgensen – 4

Hun vil være tilfreds, når hun smider hovedet på puden i aften. Det vil hun, fordi hun i dag spillede sig tættere på EM-holdet. Hun lavede et par vidunderlige langskudsmål og udnyttede sin spilletid godt. Klavs Bruun Jørgensen kan smide hende ind på alle fire forsvarspladser og være sikker på, at hun løser opgaverne godt.

Lotte Grigel

UB

Louise Burgaard

UB

Lærke Nolsøe – 3

Hun havde store problemer med Kathrine Lunde, som hun ikke kommer til at tænke gode tanker om i aften. Men hun var omhyggelig i forsvarspillet og havde god energi. Hun sniger sig op på et tre-tal.

Mette Tranborg – 4

Det er en af holdets støttespillere, og hun spillede igen en rigtig fin landskamp. Sin unge alder til trods er hun et tårn i forsvaret med virkelig store kvaliteter. Der sneg sig et par tekniske fejl ind, og hun var udfordret et par gange i forsvaret, hvor hun ikke altid fik den hjælp, hun skulle. Men det var en rigtig fin landskamp.

Nadia Offendal

UB

Sarah Iversen

UB

Simone Böhme

UB

Stine Jørgensen – 4

Fin landskamp. Mange gode ting. Dygtig på assistspillet. Men hun fik taget for mange forkerte beslutninger - også i det offensive spil. Hun kom bedre efter det i forsvarsspillet, og hun bærer rigtig meget på sine skuldre. Jeg så fremgang i dag i forhold til tidligere i turneringen.

Trine Østergaard – 4

Hun scorede to mål på tre på chancer i starten af kampen, og så fik hun ikke så meget mere at arbejde med. Jeg mindes én enkelt stor blunder i forsvaret – det kan ske.

Klavs Bruun Jørgensen – 4

Han gik efter at vinde kampen, og derfor skiftede han ikke særligt meget ud. Han jagter beviset på, at hans hold kan det der ekstra, som vi alle håber, det kommer til at kunne. Han drev sit hold godt, men når du taber 20-25, kan det ikke blive til mere end fire i karakter.

Men det var en god præstation, for der var ild i øjnene og god fight. Selvfølgelig er kontrafasen, der ikke virkede, hans ansvar, men der er snakket så meget om den, at spillerne også gerne må tage lidt mere vare på den del.