Norsk håndboldhold følte sig saboteret inden udekamp

16x9
Et norsk hold er blevet udsat for sabotage i forbindelse med en europæisk gruppekamp, hvor deres omklædningsrum ikke var til at træde ind i. Lokalet her er fra Ikasthallen. Det her ikke noget med historien at gøre. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Et stinkende omklædningsrum og ’fedt’ på stolperne besværliggjorde Arendals udekamp i den europæiske Challenge Cup.

Artiklen er opdateret efter udgivelsen, da ØIF Arendal har præciseret, hvad der skete i omklædningsrummet. Den tyrkiske klub har også kommenteret sagen. 

Spillere og ledere fra ØIF Arendal havde svært ved at holde opkastfornemmelserne tilbage, da de trådte ind i omklædningsrummet lige inden lørdagens udekamp mod Eskisehir.

Nordmændene var rejst til Tyrkiet for at spille den første kamp i første runde af den europæiske Challenge Cup, og det blev en ubehagelig oplevelse. Det aflåste omklædningsrum stank så meget, at det var umuligt at gennemføre den sidste taktiksnak, skriver ØIF Arendal på sin hjemmeside.

Klubben fortæller også, at der på det ene mål var smurt ’fedt’ på stolperne og overliggeren for at besværliggør udeholdets tilstedeværelse. Klubben uddyber ikke brugen af 'fedt' men fastslår derimod, at man vil indgive en officiel protest til det europæiske håndboldforbund EHF. Det sker mandag.

Klubbens daglige leder, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, hæfter sig især ved, at sabotagen i Tyrkiet ikke kunne have været lavet uden en vis form for hjælp.

- Jeg har før oplevet, at fløjspillere er kommet ind i omklædningsrummet med spytklatter på trøjen i både pausen og efter en kamp. Vi har oplevet, at publikum har kastet mønter og andre ting efter spillerne. Men den her sag skiller sig ud, fordi det ikke har været muligt at gennemføre sabotagen, uden at hjemmeholdet eller arrangøren har været aktivt involveret, siger Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til Arendals hjemmeside.  

Klubben påstod, at der var anvendt stinkbomber i Arendals omklædningsrum, men senere har selvsamme Bruun Hansen præciseret, at dette ikke var tilfældet. 

– Først troede vi, der var en stinkbombe i omklædningsrummet, men det viste sig, at der flød afføring og urin op af kloaken, som stod åben, siger han til NRK

Arrangøren: Det var et uheld 

TV 2 Norge har været i kontakt med den tyrkiske klub, hvor man ikke genkender historien om 'fedt' på stolperne og overliggeren. Pressekontakten Dyugu Afacan afviser samtidig, at stanken i gæsternes omklædningsrum var en bevidst handling. 

- Vi er meget kede af påstandene fra Arendal. Sabotagen, de snakker om, var et uheld. Tilskuernes toiletter er placeret lige over udeholdets omklædningsrum, og nogle uansvarlige fans havde stoppet toiletterne med papir. Det var grunden til den dårlige lugt. Der var ingen stinkbomber eller noget lignende, og vores ansatte tog straks hånd om situationen og flyttede Arendal til et nyt omklædningsrum, lyder det i en mail til TV 2 Norge. 

ØIF Arendal endte med at tabe kampen med 34-28. Returkampen spilles i Norge fredag den 12. oktober.

Challenge Cup er en europæisk turnering, hvor en række mindre hold fra eksempelvis Holland, Østrig, Moldova og Cypern deltager. Der er ingen danske hold med i turneringen.