Skjern drillede Mikkel Hansen og PSG i stort drama

16x9
Paris Saint-Germain og Mikkel Hansen gæstede søndag Danmark i Champions League-kampen mod Skjern. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix

I en dramatisk afslutning, der blandt andet bød på to direkte røde kort, tabte Skjern knebent til stjernespækkede Paris Saint-Germain.

Forskellen i stjernebesætningen på de to holdkort er til at få øje på, men på banen blev det et yderst tæt Champions League-opgør mellem Skjern og det franske storhold Paris Saint-Germain.

I en meget dramatisk afslutningen var Skjern en enkelt scoring fra franskmændene med danske Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen i truppen, men det endte med en sejr på 26-24 til PSG.

- Vi gør det vel tættere, end det burde være. Vi brænder utroligt mange chancer, sagde Mikkel Hansen til DR efter kampen.

Kampens afslutning bød også på to røde kort, da først Anders Eggert blev smidt ud for en tackling på Benoit Kounkoud. Et par minutter senere fik PSG-nordmanden Sander Sagosen så marchordre efter en tackling på Bjarke Christensen.

PSG topper Champions Leagues gruppe B med maksimumpoint efter fem kampe. Skjern er på tredjepladsen med fem point.

Skjern 24-26 PSG

  • Skjern: Thomas Mogensen 10, Anders Eggert 5, Christoffer Cichosz 5, Kasper Søndergaard 3, Sebastian Augustinussen 1
  • PSG: Mikkel Hansen 7, Uwe Gensheimer 5, Benoit Kounkoud 4, Sander Sagosen 3, Nedim Remili 3, Luka Stepancic 2, Luka Karabatic 1, Nikola Karabatic 1
  • Udvisninger: Skjern 3, PSG 4

Referat

Af Ritzau

Målmand Emil Nielsen blev den store spiller i første halvleg. I de første ti minutter stod han i vejen for syv ud af otte franske forsøg - blandt andet et straffekast - og sørgede dermed for, at Skjern ikke blev kørt agterud fra start.

For angrebsspillet kørte sandt for dyden ikke for vestjyderne i indledningen. Kun Thomas Mogensen bragede et par bolde i kassen og fik de 6962 tilskuere til at juble i den udsolgte Boxen.

Med tiden faldt Emil Nielsen til et mere menneskeligt niveau, men samtidig blev Skjerns angrebsspil mere effent. I en god periode ændrede Skjern 5-8 til 9-8, og det lugtede af dansk føring ved pausen.

Men den ellers så sikre straffeskytte Anders Eggert misbrugte fra syv meter ved stillingen 10-10, og i stedet viste Mikkel Hansen større træfsikkerhed i den anden ende.

Med sit fjerde mål scorede Hansen til 11-10, og PSG nåede også at score til 12-10 inden pausen.

PSG kom også foran 14-11, men da Thomas Mogensen få minutter senere havde scoret tre gange og lavet et flot indspil, var stillingen helt lige ved 15-15.

Og Skjern bare fortsatte. Kasper Søndergaard og Thomas Mogensen bragede holdet på 16-15 og 17-15, så PSG-træner Raúl González følte sig kaldet til at tage timeout.

Den fik i hvert fald PSG-forsvaret til at løfte sig. Skjern scorede ikke de næste syv minutter, og så kunne udeholdet bringe sig på 18-17.

Derfra var det meget lige. Thomas Mogensen bar Skjerns angrebsspil og fik Boxen til at måbe med et bragende underhåndsskud op i nettaget til 21-21 med seks minutter tilbage, hans niende scoring i kampen.

Men i angrebet efter fik Anders Eggert direkte rødt kort, og pariserne udnyttede overtallet til at score til 23-21 på to Mikkel Hansen-mål. Stjernen sad på bænken i halvlegens første ti minutter, men kom ind og løftede spillet.

Men så blev PSG ramt af to udvisninger, blandt andet et direkte rødt kort til Sander Sagosen, og Kasper Søndergaard reducerede til 22-23 på straffekast.

PSG var dog koldblodig i de sidste minutter og afgjorde kampen endeligt med målet til 26-24 fem sekunder før tid.