Ekspert: Danmarks første EM-kamp er 'fuldstændig afgørende'

16x9
Mette Tranborg i infight med svenske Jamina Roberts under sidste års VM-kvartfinale. Foto: Hendrik Schmidt / Scanpix Denmark

Det danske landsholds første kamp ved EM-slutrunden i Frankrig er af stor betydning ifølge TV 2 SPORTs eksperter.

Se Danmarks første EM-kamp fredag klokken 21.00 på TV 2 og TV 2 PLAY

Der er revanche på spil, når Danmark tager hul på EM. Og spørger man Bent Nyegaard, skal landsholdet pinedød sætte to point ind på kontoen.

- Det er fuldstændig og aldeles afgørende at åbne ballet med en sejr over Sverige, siger han.

Da de to nationer mødte hinanden i kvartfinalen af sidste års VM-slutrunde, vandt de blågule med cifrene 26-23. En gentagelse af det resultat er utåleligt for danskerne ifølge TV 2 SPORTs ekspert.

- Kampen har enorm betydning, og det har den ud fra det simple synspunkt, at Danmark ryger ind i en meget, meget svær mellemrunde mod Frankrig, Rusland og Montenegro. Når det er tilfældet, så skal det danske landshold have point med og helst fire af slagsen. 

Danmark skal som minimum tage tredjepladsen i gruppe A for at gå videre til mellemrunden, hvorfra kun to af seks hold avancerer til semifinalerne.

God fornemmelse trods skidt historik

Trine Nielsen er langt henad vejen enig med sin ekspertkollega, men hun mener ikke, danskerne skal vinke farvel til drømmen om en semfinale, hvis første kamp ender i pointtab.

- Jeg synes, den er rigtig vigtig, men dermed ikke sagt, at de er færdige ved EM, hvis ikke de vinder. Det er vigtige point at få med over i mellemrunden, men mest af alt tror jeg, det betyder noget for moralen og selvtilliden at få de to point, fastslår den tidligere landsholdsspiller.

To af de seneste tre kampe mod svenskerne er endt i danske nederlag, så spørgsmålet er, om vi overhovedet har en chance?

- Jeg har en god fornemmelse. Det er ikke fordi, Danmark har imponeret i optaktskampene, men jeg ser sådan på det, at en god og stærk defensiv er noget af det mest afgørende, og det har Danmark. Du skal samtidig have et godt og stærkt målvogterpar, og det har Danmark. Derfor er jeg optimistisk, lyder svaret fra Bent Nyegaard.

Du kan følge Danmarks EM-kamp mod Sverige på TV 2 og TV 2 PLAY, når opgøret fløjtes i gang fredag klokken 21.00. Der er optakt fra 20.00.