- Jeg tænkte næsten, det var løgn, siger Nyegaard om stjernes comeback

16x9
Kim Andersson har ikke tørnet ud for det svenske landshold siden OL i Rio i 2016. Foto: Karim Jaafar / Scanpix Denmark

36-årige Kim Andersson er blevet udtaget til VM-slutrunden i januar.

- Jeg har sagt det mange gange tidligere. Men det er virkelig definitivt nu. Én kamp til, og så er det slut.

Svenske Kim Andersson stoppede på landsholdet efter OL i 2016, hvor Sverige blev banket ud allerede i gruppespillet.

Forinden havde den tidligere Kiel- og AG København-spiller både i 2012 og i 2015 meddelt sit karrierestop, men tørnede alligevel ud under de gule og blå faner i det olympiske år 2016.

Onsdag blev han så udtaget til den svenske trup til VM-slutrunden i Danmark og Tyskland i januar.

- Jeg tænkte næsten, det var løgn. Det er en kæmpe overraskelse, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Selvom han ikke er Kim Andersson på top, er det en fantastisk spiller at have med.

Kim Andersson spillede i den danske liga fra 2012 til 2015. Først for AG København, der siden blev til KIF Kolding København.
Kim Andersson spillede i den danske liga fra 2012 til 2015. Først for AG København, der siden blev til KIF Kolding København. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Var selv chokeret

Kim Andersson, der spiller højre back, forlod i 2015 Danmark og vendte hjem til Sverige og Ystads IF, hvor han har spillet siden.

Han har spillet 226 kampe for det svenske landshold og troede selv, han havde spillet der for sidste gang.

- Jeg var lidt chokeret, da jeg havde samtalen (med landstræner Kristján Andrésson, red.). Jeg troede ikke engang, at jeg var i med i overvejelserne omkring holdet, så jeg var som et lille barn juleaften. Jeg følte, spændingen var der, og det var meget tiltalende, at de spurgte, sagde Andersson tirsdag i en pressemeddelelse.

En måned forinden var han blevet forholdt spørgsmålet om et muligt landsholdscomeback, da rygterne svirrede, men han dementerede og konstaterede, at han er blevet for gammel.

I kategori med Mikkel Hansen

Men åbenbart ikke ældre, end at han fra den 11. januar er med, når Sverige ved VM møder Ungarn, Qatar, Argentina, Egypten og Angola.

- De har deres nye stjernefrø, Albin Lagergren fra Magdeburg, som også spiller på højre back. Han har spillet supergodt og er lidt et fund på den internationale stjernehimmel. Det bliver fantastisk for ham at have Kim Andersson med til at bakke op. Der er ingen tvivl om, at Lagergren nok skal komme til at spille, siger Bent Nyegaard.

- Kim Andersson som håndboldspiller er en af de mest suveræne vurderings- og overbliksspillere, sporten har kendt. Vi er oppe i en kategori med Olafur Stefansson og Mikkel Hansen i forhold til at se banen rigtigt og teknisk. Det kan godt være, han ikke kan skyde hul i enhver mur mere, men han kan så meget andet.

Udover Kim Anderssons comeback er Kim Ekdahl Du Rietz efter et tidligt karrierestop også tilbage på landsholdet. Det samme gælder Andreas Nilsson, der meldte afbud til EM i januar 2018, hvor Sverige vandt sølv.

Gør Sverige til guldkandidat

Ifølge den svenske håndboldekspert Johan Flinck bringer det Sverige op blandt favoritterne ved VM.

- Jeg mener, at Sverige er en af de store guldkandidater. Det har vi ikke været i 15-16 år siden EM-guldet i 2002 og måske også det efterfølgende VM i 2003, hvor storhedstiden sluttede med en forskrækkelse og en 13.-plads, skriver Flinck i en klumme i Aftonbladet.

- Der er få landshold, der kan matche Sverige på venstre back-positionen med Kim Ekdahl Du Rietz, Lukas Nilsson og Simon Jeppsson. Danmark gør helt sikkert, måske også Frankrig, men ikke mange flere.

VM begynder den 10. januar og kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Danmark og Sverige har udsigt til at møde hinanden, såfremt begge nationer lever op til forventningerne og går videre til mellemrunden.