Fransk stjerne undrer sig over hallen: - Som at spille på en strand

Frankrig er i mellemrunden kommet til en hal, hvor der er lyst på banen og mørkt på tilskuerpladserne. Det skal Estelle Nze Minko lige vænne sig til.

Det franske landshold er rykket fra Nancy til XXL Hall i Nantes, og her holdt de indflytterfest mod Danmark torsdag aften.

Arenaen, som Danmark har spillet alle sine kampe i ved EM, var mere velbesøgt end normalt grundet de franske værters første mellemrundekamp. Kulissen var dog ikke overvældende for franske Estelle Nze Minko.

- Arenaen er større end den i Nancy. Men jeg ved ikke… Det var ikke noget specielt, for den i Nancy er også ret stor, siger den franske playmaker til TV 2 SPORT.

I sejren på 29-23 over Danmark bemærkede hun dog, at noget havde ændret sig.

- Det mærkeligste her er, at der er lys på banen, men ikke på publikum. Så det er lidt mærkeligt.

Hvordan mærkeligt?

- Det er bare mærkeligt at føle, at vi spiller på en strand lyst op. Det er meget sært.

Ovenfor ses belysningen i hallen i Nancy til venstre og Nantes til højre.

Frankrig spillede sine tre kampe i det indledende gruppespil i hallen Palais des Sports Jean Weille i Nancy, og fælles for dem var, at de 5220 pladser i hallen var fyldt ud.

Det samme skete ikke i Nantes torsdag mod Danmark, hvor der ifølge kamprapporten var 5296 i arenaen, som her ved EM har plads til 8.500.

Er du overrasket over de tomme sæder?

- Nej, ikke helt vildt, fordi det er en stor hal, og vi spillede klokken 18. Men jeg ved, at der er udsolgt på lørdag (mod Sverige, red.), og jeg kan jeg ikke vente, siger Estelle Nze Minko.

Dræbte hurtigt kampen

På banen havde Estelle Nze Minko og Frankrig ingen problemer med at hente de to point mod Danmark og indfri de høje forventninger fra de fremmødte fans.

En af årsagerne til det var den franske playmaker spillede tæt på fejlfrit i angrebet, hvor hun blandt andet scorede seks gange på lige så mange forsøg.

- Vi fandt god fart efter de første ti minutter. Og vi spillede godt i forsvaret og fandt mange løsninger og åbninger i angrebet, siger hun.

Det har hun ret i. Efter de første ti minutter, hvor holdene havde fulgtes ad, skruede de hurtige franskmænd op for tempoet, og det begyndte man at kunne se på måltavlen, hvor franskmændene gik til pause foran med seks scoringer.

- Vi dræbte hurtigt kampen. Jeg kan ikke helt huske, hvor meget vi var foran med i løbet af kampen, siger hun og tilføjer, at det hele ikke forløb uden fejl.

- Vi havde det lidt svært i forsvaret specielt i første halvleg. Vi inkasserede mål, som vi ikke burde. Så det må vi se på video. Vi begik nogle fejl i forhold til det, vi havde talt om inden kampen.

Frankrig har med sejren over Danmark fire point i mellemrunden. På lørdag møder de Sverige.