- Hun eksploderer bare, siger Bodholt om Ruslands største stjerne

16x9
Daria Dmitrieva er Ruslands største profil. Foto: Jean-christophe Verhaegen / Ritzau Scanpix

Daria Dmitrieva er navnet, der går igen og igen, når de danske spillere ser frem mod mellemrundekampen mod Rusland.

Én russisk stjerne funkler lidt mere end resten af profilerne fra verdens største nation.

Daria Dmitrieva. Playmaker i verdensklasse. Danmarks største udfordring mandag aften.

- Hun kan rigtig mange ting, siger Stine Bodholt, der spiller en stor rolle i det danske forsvar og dermed kan se frem til en afgørende duel med Dmitrieva.

- Hun kan både skyde og lave gennembrud, og selvom hun ser lidt træt ud engang i mellem, så er hun giftig. Hun kan det der med at sætte speed i ingenting, når man tror, man har styr på hende. Hun eksploderer bare og sætter dig af. Det er dér, vi skal være skarpe.

23-årige Dmitrieva har allerede opnået mere, end de fleste håndboldspillere formår i en hel karriere. OL-guld og deltagelse ved tre EM- og to VM-slutrunder er eksempler på dette, mens guld ved U17- og U19-EM og tre russiske mesterskaber vidner om, at den Ruslands anfører har været blandt de bedste i en årrække.  

- Hun er en rigtig dygtig spiller, som har et enormt ansvar på det russiske landshold, siger den danske anfører Stine Jørgensen og uddyber: Hun fordeler spillet rigtig godt, og hun kan mange ting. Det er helt sikkert en af dem, vi skal have rigtig godt styr på. 

- Hun er en komplet håndboldspiller, supplerer Kristina Jørgensen.

- Hun er en helt vildt dygtig fintespiller. Hun er god til at trække en masse folk og så slippe bolden eller køre selv, lyder det fra Mette Tranborg.

Ved EM i Frankrig har Dmitrieva spillet 132 ud af de 180 minutter i Ruslands første kampe, der endte med sejre over Montenegro og Frankrig samt et nederlag til Slovenien, hvor Dmitrieva fik et tvivlsomt rødt kort med cirka 20 minutter tilbage af kampen. 

Hård udvisningen af den russiske stjernespiller. Video: Anders Masannek

Dmitrieva scorede 21 ud af Ruslands 77 mål – rundt regnet 27 procent.

Rusland er videre til mellemrunden med fire point, mens Danmark kun fik to point med videre fra det indledende gruppespil. Det lægger et vist pres på danskerne mandag aften, og selvom Ruslands stærke kollektiv fremhæves blandt alle de danskere, TV 2 SPORT interviewede, så skiller Dmitrieva sig altså ud.

- Vi skal forholde os til mange ting, men det bliver afgørende, at vi i hvert fald får styr på hende, fastslår Stine Bodholt.

Kampen mellem Danmark og Rusland spilles mandag klokken 18, og opgøret vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.