Klavs Bruun har været bekymret, men melder sygdomsramte spillere klar

16x9
Klavs Bruun Jørgensen har været en smule bekymret over, at der har været sygdom i truppen. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Lærke Nolsøe og Mathilde Hylleberg sad begge over i lørdagens træning på grund af sygdom. Lændstræneren fortæller nu, at de begge er kommet sig.

​Klavs Bruun Jørgensen, Anne Cecilie la Cour, Lærke Nolsøe og Mathilde Hylleberg har alle haft det lidt skidt på et tidspunkt i EM-lejren.

De to sidstnævnte er dem, der senest har haft problemer. De sad begge over i træningen lørdag, men søndag var de igen at finde i træningshallen. Landstræneren fortæller, at de begge er ovenpå igen.

Der har været lidt sygdom i truppen. Hvordan har I det nu?

- Det ser rigtig fint ud. Der blev hurtigt taget hånd om spillerne fra lægestabens side. Og de har det fint nu, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

- Man bliver jo en smule bekymret til at starte med, når der er sygdom i truppen. Hvis der er noget omgangssyge, kan du pludselig stå med tre-fire spillere, som helst skulle spille, men som i hvert fald er mærket. Så det vil man jo gerne undgå, og nu ser det også positivt ud på den front.

Har du været bekymret?

- Ja, lidt. Men det var mest i foregårs (fredag, red.). Allerede lørdag begyndte det at lysne en lille smule, så der var jeg mere rolig.

De kommer mere eller mindre i isolation fra os andre

Sandra Toft

Nolsøe har brugt meget tid i sengen

Efter kampen mod Frankrig havde Danmark tre hviledage, inden de igen skal i aktion mandag. Men når man er syg, er det ikke ligefrem sjovt at have alle de fridage, forklarer Lærke Nolsøe.

- Jeg har det godt nu, men jeg har været lidt sløj. Det var også derfor, at jeg ikke trænede lørdag, men jeg har det godt nu. Det er super træls at være syg under en slutrunde, for så ligger man alene på et hotelværelse, imens de andre laver de ting, de skal. Det er bestemt ikke sjovt. Jeg er her for at spille håndbold og ikke for at være syg, siger Lærke Nolsøe.

- Lørdag var jeg for det meste i min seng, imens jeg heller ikke havde det for godt fredag aften. Så jeg har brugt lidt tid på at komme ovenpå igen. 

Er du 100 procent frisk til den?

- Ja. Hvis ikke jeg var 100 procent frisk, så var jeg ikke til træning. Jeg skal helst ikke smitte nogen, fortæller Nolsøe inden søndagens trænings i Nantes.

Sandra Toft har ikke selv været ramt af sygdom, men hun forklarer, at de ikke har set meget til de sygdomsramte.

- Vi har det udmærket. Der er jo nogle, der hænger lidt med sygdom, men vi må satse på, at de bliver friske til kampen mod Rusland. Der er smittefare, og det skal vi ikke ud i, så der er mange, der bliver ramt. De kommer mere eller mindre i isolation fra os andre, hvor de spiser deres egen mad på værelset.

Du kan se Danmarks kamp mod Rusland mandag klokken 18. Det er på TV 2 og TV 2 PLAY.