Ekspert håber at se danske spillere jagte 'guleroden'

En femteplads ved EM kan give en plads i OL-kvalifikationen. Trine Nielsen ser gerne, at de danske spillere stiller krav til hinanden.

Danmark kan ikke længere nå en plads i EM-medaljekampene, men alligevel er den sidste mellemrundekamp mod Montenegro onsdag eftermiddag ikke uden betydning.

En dansk sejr, russisk point mod Sverige og fransk point mod Serbien sikrer Danmark tredjepladsen i mellemrundegruppe 1 og en kamp i Paris om femte-/sjettepladsen mod treeren fra mellemrundegruppe 2.

Femtepladsen ved EM giver en billet til OL-kvalifikationen, såfremt mindst tre af de fire semifinalister ved mesterskabet i Frankrig ender i top-7 ved VM i Japan næste år.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen håber at kunne se, at ovenstående gulerod smitter af på de danske spillere.

- Motivationen til at blive godt placeret i forhold til OL-kvalifikationen og VM-pladser og især det her med at få sluttet godt af skal være så store faktorer for spillerne, at jeg håber, at de kan hæve deres niveau og dermed også spille med mod Montenegro, siger Trine Nielsen.

Spillerne skal stille krav til hinanden

De danske spilleres øjeblikkelige forfatning kan dog blive deres værste modstander, mener Trine Nielsen.

- Hvis man kigger på det rent spillemæssigt, ser det svært ud, for danskerne lider virkelig under manglende selvtillid. De møder et montenegrinsk hold, som virker stærke, så på den kant ser det svært ud, siger hun.

Efter en god start på EM med to sejre har Danmark tabt tre kampe på stribe. Specielt det seneste nederlag på 11 mål til Rusland gjorde ondt på de danske spillere.

- Jeg håber at se nogle spillere, som tør gå til hinanden og stille nogle krav, men også nogle spillere, som stiller rigtig store krav til sig selv om at ville det endnu bedre, siger Trine Nielsen.

- Når der sker en enkelt fejl, skal de ikke begynde at spille sidelæns eller begrave sig. Måske det mest af alt handler om at få noget attitude tilbage på landsholdet og især noget tro på egne evner.

Danmark møder Montenegro klokken 15.45. Se kampen på TV 2/TV 2 PLAY med optakt fra klokken 14.40.