- Vi er for gode til en 5.-plads, mener norske spillere - svensk stjerne uenig

Norge slog Sverige i kampen om EM's femteplads, men ifølge de norske spillere har de niveau til at spille med om medaljerne.

Norges medaljetotal ved EM er fortsat på 11 efter årets mesterskab i Frankrig. De norske håndboldkvinder må nøjes med en femteplads - deres dårligste EM-placering siden 2000.

Står det til de norske spillere, er det dog ikke et retvisende billede af deres niveau.

- Det er mærkeligt at stå her i hallen uden at spille semifinale. Vi er for gode til at spille om femtepladsen. Derfor føles det tungt, at EM-starten ødelægger alt. Jeg føler, at vi er et af de fire bedste hold ved EM og burde have stået i semifinalen. Nu bliver det godt med ti dages juleferie, sagde Veronica Kristiansen til norske Dagbladet efter kampen mod Sverige fredag.

- Lige nu er det hårdt ikke at skulle spille semifinale. Vores sidste kampe viser, at vi er mere end gode nok til at spille semifinale, lød det fra den norske målmand Silje Solberg til samme medie.

Hvor gode er I lige nu sammenlignet med de fire semifinalister?

- Sådan som vi spiller nu, havde vi nok fortjent at være der. Men det hjælper jo ikke noget, når vi ikke var gode nok i begyndelsen. Rusland og Frankrig er rigtig gode, så det er ikke sådan, at vi bare ville være strøget i finalen, hvis vi havde mødt dem i semifinalen, sagde Stine Bredal Oftedal til TV 2 SPORT.

Nordmændene kørte Sverige over i kampen om femtepladsen og vandt 38-29. De vandt også deres tre kampe i mellemrunden i overbevisende stil, men nederlag til Rumænien og især Tyskland i det indledende gruppespil ødelagde den norske drøm om EM-guld.

Camilla Herrem nåede at score 16 mål ved EM. 7 af scoringerne blev sat ind med trickskud. Video: Bo Bentsen

Selv om svenskerne, der måtte undvære Isabelle Gulldén og Sabina Jacobsen mod Norge, aldrig var i nærheden af samme niveau som de norske spillere, mener en anden svensk stjerne, Nathalie Hagman, at nordmændene ikke fortjener bedre.

- I er så morsomme i norsk presse. Norge har spillet finaler ved hvert mesterskab. Der er hård konkurrence. I denne turnering har Rusland og Frankrig været bedre (end Norge, red.). Det er fortjent, at de spiller semifinale, netop fordi de har kvalificeret sig. Så er det også fortjent, at Norge ryger, sagde Hagman til Dagbladet efter placeringskampen.

Svenskerne mødte både Frankrig og Rusland i mellemrunden. De spillede uafgjort mod værtsnationen (21-21) og besejrede russerne (39-30). De blå-gule tabte imidlertid til Montenegro (28-30).

Norge slog Ungarn (38-25), Holland (29-16) og Spanien (33-26) i mellemrunden.

Søndag skal Frankrig og Rusland spille om EM-guld, mens Holland og Rumænien skal kæmpe om EM-bronze. Begge kampe kan du se direkte på TV 2/TV 2 PLAY.