Her er alt, du skal vide om Danmarks modstandere i VM-gruppen

16x9
Mikkel Hansen klør sig i skægget under en landsholdstræning forud for VM. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix

Danmarks håndboldherrer spiller fem gruppekampe, som skal give dem et godt udgangspunkt i mellemrunden. Kampene spilles i København og Herning.

Torsdag aften tager værtsnationerne Danmark og Tyskland hul på det 26. VM i håndbold for mænd. Tyskerne spiller åbningskamp i Köln mod Korea, inden Danmark kort tid efter lægger ud mod Chile i København.

Det er første gang i 41 år, at Danmark er vært for et VM i herrehåndbold. Aldrig tidligere har Danmark vundet guld, men siden 1967 er det blevet til tre sølvmedaljer og en bronzemedalje.

Nedenfor bliver du klædt godt på til Danmarks kampe i den indledende gruppe og den eventuelle videre færd over mellemrunde til finaleweekend.

Danmarks modstandere i gruppe C

Kamp 1: Chile

Kamp 2: Tunesien

Kamp 3: Saudi-Arabien

Kamp 4: Østrig

Kamp 5: Norge

Få det fulde overblik over kampprogrammet ved VM.

For at gå videre til mellemrunden skal Danmark ende blandt de tre bedste nationer i gruppen. Går det derimod dårligere, og slutter danskerne som nummer fire, fem eller seks i gruppen, skal de spille President's Cup 19. og 20. januar.

Med opbakningen i først København og senere hen Herning er der dog en klar forventning om, at de danske spillere klarer sig videre til den afgørende fase af VM, og så ser Danmarks vej mod finalen således ud:

Danmark bliver 1'er i gruppe C:

  • 19. januar kl. 20.30: Danmark møder 2'eren i gruppe D
  • 21. januar kl. 20.30: Danmark møder 3'eren i gruppe D
  • 23. januar kl. 20.30: Danmark møder 1'eren i gruppe D

Danmark bliver 2'er i gruppe C:

  • 19. januar kl. 20.30: Danmark møder 3'eren i gruppe D
  • 21. januar kl. 20.30: Danmark møder 1'eren i gruppe D
  • 23. januar kl. 18.00: Danmark møder 2'eren i gruppe D

Danmark bliver 3'er i gruppe C:

  • 19. januar kl. 20.30: Danmark møder 1'eren i gruppe D
  • 21. januar kl. 20.30: Danmark møder 2'eren i gruppe D
  • 23. januar kl. 15.30: Danmark møder 3'eren i gruppe D

Slutter Danmark som nummer et eller to i mellemrundegruppe 2, skal Mikkel Hansen og co. til Hamborg for at spille semifinale 25. januar. Vinderne af semifinalerne spiller finale i Herning 27. januar. Bronzekampen spilles samme sted og dag.

Når VM er i fuld gang, kan du holde dig opdateret på stillingerne i grupperne og mellemrundegrupperne her. Indtil da kan du få et fuldt overblik over de fire grupper herunder:

GRUPPERNE

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

I menuen herunder får du information om, hvilke grupper der bliver parret i mellemrunden, hvor kampene fra og med mellemrunden skal spilles, og ikke mindst hvorfor det er vigtigt at slutte i top-7 ved VM.

VM'S AFGØRENDE FASE

Mellemrunde

Semifinaler

Placeringskampe

Bronzekamp og finale

Danmarks optakt til VM

I tidligere VM-optakter har Danmark pudset formen af mod tre eller fire hold, men denne gang - og ganske usædvanligt - spillede holdet blot to træningskampe forud for VM. Modstanderen var den samme, og i de to kampe mod Ungarn var der stor forskel på det danske niveau.

Første kamp i Aarhus for præcis en uge siden var en opvisning fra Danmarks side. Uden Mikkel Hansen, der havde forladt lejren på grund af familieforøgelse, vandt Nikolaj Jacobsens landshold 33-19 efter en pauseføring på 19-10. Men i kamp to i Odense, hvor Mikkel Hansen også var fraværende, spillede Danmarks langt under niveau.

- De to kampe mod Ungarn afspejler holdet meget godt. Der er et fantastisk topniveau, men der er for langt ned til bundniveauet. Der har vi nogle udfordringer, og vi er simpelthen nødt til at blive bedre til at være klar til alle kampene. Det sker for alle hold, men det sker sjældnere for de gode hold. Der vil vi gerne op, sagde Nikolaj Jacobsen efter søndagens nederlag.

Danmark tabte 25-28 efter at have været bagud 8-16 ved pausen.

Ungarn bliver også en af Danmarks modstandere i mellemrunden, såfremt begge nationer går videre fra det indledende gruppespil. Ungarerne er placeret i gruppe D, som blandt andet også tæller Sverige, der har de erfarne spillere Kim Andersson og Kim Ekdahl Du Rietz tilbage i truppen.