Odense smider stor føring og lider første pointtab i 22 ligakampe

Odense Håndbold tabte sæsonens første point, da de på hjemmebane spillede uafgjort med TTH Holstebro.

Efter 22 kampe gik den ikke længere.

Lørdag eftermiddag smed Odense Håndbold for første gang i sæsonen point en ligakamp, da de på hjemmebane spillede 25-25 med TTH Holstebro.

Forud for opgøret havde fynboerne vundet samtlige 21 ligakampe.

TTH's Mathilde Neesgaard blev kampens topscorer med otte mål. 

Odense Håndbold var ellers foran med 18-11 ved pausen, og det lignede dermed endnu en sikker sejr for ligaens absolutte tophold. 

Men da det kun lykkedes Jan Pytlicks tropper at score syv gange på de sidste 30 minutter, formåede gæsterne at spille sig tilbage og blive de første til at tage point fra Odense i denne sæson.

Odense fører dog stadig ligaen med 43 point, og har dermed stadig syv point ned til Team Esbjerg, der lørdag overtog andenpladsen i en direkte duel mod Nykøbing-Falster Håndbold.

Esbjerg leverede ydmygelse

Og den kamp var - i modsætning til opgøret i Odense - alt andet end tæt, da Team Esbjerg sendte Nykøbing-Falster hjem med et nederlag på hele 42-27.

Nykøbing havde ikke tabt i ligaen siden nederlaget til København i slutningen af oktober, men det blev der altså ændret på lørdag. 

Her blev gæsterne allerede i første halvleg kørt rundt og måtte gå til pause bagud 11-20, og så var det op ad bakke i anden halvleg. 

Nykøbing bragte sig ellers foran 4-1 i kampens indledning, men det var en kort fornøjelse, og med fire scoringer i træk gik Esbjerg fra 6-7 til 10-7. 

Fem minutter før pausen øgede Line Jørgensen til 16-11, og det gik simpelthen for stærkt for gæsterne på dagen. 

Estavana Polman forlængede i ugens løb kontrakten med Team Esbjerg for yderligere en sæson. 

Det fejrede den 26-årige hollænder med seks scoringer i første halvleg og en total score i kampen på ti mål. 

Samtidig stod Sandra Toft stærkt i målet, og det hele fortsatte efter pausen, hvor Nykøbing-træner Jakob Larsen ikke blev opmuntret på sidelinjen. 

29-17 var Esbjerg således foran ti minutter inde i anden halvleg, og det handlede blot om at forsøge at minimere nederlaget for Nykøbing, der altså måtte se Esbjerg score hele 42 gange. 

I den modsatte ende af landet lykkedes det København Håndbold at slå Ringkøbing Håndbold 35-24, hvilket sender københavnerne på fjerdepladsen med 34 point.

Herning-Ikast slog hjemme Skanderborg Håndbold 27-24, mens Aarhus United vandt 23-22 ude over Ajax København. 

Herning-Ikast og Aarhus ligger henholdsvis nummer fem og seks i ligaen.