Ligaspiller har 'ikke kunnet trække vejret ordentligt' efter knytnæveslag i kamp

Et knytnæveslag i maven i en kamp for to uger siden har haft fysiske konsekvenser for Nordsjælland-spilleren Nicolas Lundbye Kristiansen.

Kampen mellem KIF Kolding og Nordsjælland Håndbold blev en ubehagelig oplevelse for Nicolas Lundbye Kristiansen. KIF Kolding- spilleren Olafur Gustafsson forsøgte at stoppe Nordsjælland-spilleren på brutal vis i slutningen af første halvleg, hvor han sendte en knytnæve i maven på Nicolas Lundbye Kristiansen.

Højrebacken har efter mavepusteren haft fysiske udfordringer, der har kunnet mærkes både på håndboldbanen og derhjemme.

- Jeg har ikke haft det virkelig godt, jeg har været på hospitalet et par gange og fået undersøgt diverse ting. Jeg har ikke kunnet trække vejret ordentligt. Lægerne har ikke rigtig kunne finde noget, så det har været lidt uvist. Det har i hvert fald været svært for mig at trække luften helt ned i lungerne, siger Nicolas Lundbye Kristiansen til TV 2 SPORT.  

- Bare jeg er gået op ad trappen derhjemme, er min puls steget hurtigt, og jeg er blevet forpustet, hvilket ikke er normalt for os eliteidrætsudøvere. Det har føltes som om, at jeg har været i min dårligste form nogensinde, så det har været sindssygt mærkeligt.

Olafur Gustafsson er efter mavepusteren blevet tildelt en karantæne på tre spilledage.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen mener heller ikke, at episoden hører til i håndbold, men efter mandagens kamp mod Skanderborg vurderer eksperten, at Nordsjælland-spilleren er ved at være tilbage i fuld vigør.

- Det var decideret vold, det vi så i kampen mod KIF Kolding. Det hører ingen steder hjemme. Det er kun ærgerligt, at der har været mén efter det, men med det, jeg så i kampen mod Skanderborg, så ser det ud som om, at det går den rigtige vej i hvert fald, siger eksperten med henvisning til, at Nicolas Lundbye Kristiansen scorede fem gange i sejren over Skanderborg.

Bærer ikke nag

Nicolas Lundbye Kristiansen har efter knytnæveslaget været i kontakt med Olafur Gustafsson. De to har tidligere været holdkammerater i KIF Kolding, og trods den hårde behandling fra islændingen, så har Nordsjælland-spilleren tilgivet Olafur Gustafsson.

- Han skrev til mig efter kampen, at han havde det dårligt med det, og han var selvfølgelig ked af, at det blev så slemt. Det havde han slet ikke regnet med. Jeg var lidt bitter, fordi jeg ikke har kunnet træne og spille ordentligt.

- Men den er clearet nu. Jeg går ikke og bærer nag på den måde. Vi er gode venner uden for banen. Han er en rigtig god fyr. Det var lige en hjerneblødning, tror jeg, som han også ærgrer sig meget over, siger Nicolas Lundbye Kristiansen.

Nordsjælland Håndbold vandt mandagskampen med 29-25 over Skanderborg. Nordsjællænderne ligger på tiendepladsen i tabellen og har nu blot tre point op til den slutspilsgivende ottendeplads.