Odense opruster med assistenter til Pytlick

16x9
Jan Pytlick skal danne trænerteam med Karen Brødsgaard og Kristian Danielsen i de næste sæsoner. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Dameligaens bedste hold får to nye assistenttrænere til den kommende sæson. Trænerteamet bliver beriget med to nuværende cheftrænere.

Jan Pytlick får masser af opbakning på Odenses sidelinje i næste sæson.

Ligaens klare førerhold har ansat hele to assistenttrænere, der begynder i klubben efter sommerferien. Det drejer sig om de nuværende ligacheftrænere Karen Brødsgaard og Kristian Danielsen. Det oplyser Odense Håndbold i en pressemeddelelse. 

Karen Brødsgaard er i øjeblikket i gang med sin første sæson som cheftræner i Aalborg, mens Kristian Danielsen har ansvaret for Skanderborgs ligahold.

- Jeg glæder mig til at skulle arbejde med toppen af poppen inden for dansk håndbold, siger Karen Brødsgaard i en pressemeddelelse.

- Odense Håndbold er et fedt projekt, og det er en klub, hvor der er styr på tingene.Jeg har jo analyseret på pigerne og holdet et par gange i denne sæson, og jeg ser frem til at være med til at byggeoven på det spil, som holdet har nu

Odense sender et klart signal om, at de virkelig vil noget. De henter to cheftræner fra andre ligaklubber for at at skabe en optimal konstellation, der kan tage sig af hele truppen.

Inden ansættelsen i Aalborg EH var Karen Brødsgaard assistenttræner for herrerne i svenske Alingsås, og før det har hun selv spillet som aktiv på topniveau, hvor hun blandt andet var en fast del af Pytlicks landshold. 

- Hun har også som spiller, og det kan være rigtig brugbart, hvis der er en, der eksempelvis skal samles op. Jeg tror heller ikke, man skal fornægte, hvad det kan give at få en kvinde ind i teamet, der måske ser tingene på en lidt anden måde, sige TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen. 

PORTRÆT: Den tidligere landsholdsspiller Karen Brødsgaard træner herrer i Sverige. Video: Bo Bentsen

Brødsgaards Aalborghold ligger i øjeblikket sidst i ligaen med fem point. Kristian Danielsens Skanderborghold ligger nummer 11 med 12 point, mens Odense topper ligaen med 43 point.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at starte, siger Kristian Danielsen.

- Odense Håndbold er jo et spændende projekt og en klub, der er på vej fremad, og det glæder jeg mig selvfølgeligtil at blive en del af. Jeg glæder mig til at bidrage til holdet, klubben og trænerteamet, og så er det fedt at være endel af noget nyskabende i forhold til det trænerteam, som vi bliver.

Karen Brødsgaard har skrevet en treårig kontrakt med Odense, mens Kristian Danielsens aftale løber i to år. For nylig blev cheftræner Jan Pytlicks aftale forlænget med tre år, og derfor har Odense Håndbold styr på trænersituationen de næste sæsoner. 

- Kristian har virkelig leveret flot i Skanderborg, og han har været rigtig god til at få spillerne til at fungere både som hold og hver for sig. Det virker også til, at det taktiske hoved at skruet godt på, siger Trine Nielsen om den kommende Odense-assistent. 

Der er fire kampe tilbage i grundspillet, og Odense skal ikke møde hverken Aalborg eller Skanderborg i de sidste kampe.