Silkeborg-Voel præsenterer svensk landsholdskeeper

16x9
Filippa Idehn har spillet 105 landskampe for Sverige. Foto: Loic Venance / Ritzau Scanpix

Som TV 2 SPORT erfarede i sidste uge, bliver Silkeborg-Voels håndboldkvinder forstærket med svenske Filippa Idehn.

Det er en spiller med stor international erfaring, der i næste sæson vender tilbage til den danske håndboldliga efter to års fravær. 

Filippa Idehn spillede to sæsoner i Team Esbjerg fra 2015 til 2017, inden hun flyttede til Frankrig og Brest.

Men som TV 2 SPORT erfarede i sidste uge, skal den svenske landsholdskeeper i næste sæson stå på mål i Silkeborg-Voel. Det bekræfter midtjyderne nu.

- Vi er meget glade for, at det er lykkedes os at skrive kontrakt med så stor en kapacitet som Filippa Idéhn. Her har vi med en målmand at gøre, der igennem flere sæsoner har været blandt de bedste i international håndbold. Jeg er samtidigt glad for, at vi med denne aftale også sender et signal til omverdenen om, at vi kan tiltrække spillere fra de allerøverste hylder, siger Silkeborg-Voels direktør Mikael Bak i en pressemeddelelse.

Filppa Idehn har spillet 105 landskampe for Sverige og var også med til EM i Frankrig i december, hvor Sverige blev nummer seks. Desuden er hun noteret for mange kampe i Champions League. Hun har skrevet under på en étårig aftale i Silkeborg-Voel.

- Fra min tid i dansk håndbold har jeg et rigtig fint indtryk til Silkeborg-Voel, som har en spillestil, jeg gerne vil være en del af. Klubbens ambitioner om at bevæge sig længere op i den danske liga er ligeledes noget, der tiltaler mig, og forhåbentlig kan jeg og holdet tage et skridt i den retning i næste sæson. Jeg er blevet mødt af en klub, der bærer præg af seriøsitet og har styr på tingene. Jeg ser frem til, at det bliver en del af min hverdag i næste sæson, siger Filippa Idehn i pressemeddelelsen.

Flippa Idehn skal danne målvogterpar med den nuværende Silkeborg-Voel-keeper Stine Bonde, mens det er ifølge pressemeddelelsen er usikkert, om klubbens anden keeper i denne sæson, Stephanie Andersen, får en rolle i Silkeborg-Voel i næste sæson. Hendes kontrakt udløber til sommer. 

Også i herreligaen er en ny målmand blevet præsenteret i denne uge. Nordsjælland Håndbold henter svenske Marcus Holmen i Skövde til sommer.