Nyegaards karakterbog: En forfærdelig start for Danmark

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske hold efter Golden League-kampen mod Norge.

Danmark tabte 20-31 til Norge i første Golden League-kamp. Indsatsen er TV 2 SPORTs håndboldekspert ikke udpræget begejstret for.

- Det var et gejstforladt landshold, der indledte turneringen, og det betød, at Danmark fik en forfærdelig start på turneringen, siger Bent Nyegaard.

Kvaliteten på afslutningerne i særligt første halvleg var simpelthen ikke god nok, mener eksperten. 

- I anden halvleg kom der en god periode, hvor energien var tredoblet i forhold til første halvleg. Det tvang nordmændene ud i at lave flere fejl, end de normalt gør, siger han.

I den periode nåede Danmark op på 18-23, inden attituden igen forsvandt fra det danske landshold.

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Nyegaards karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Sandra Toft - 4

Hun startede svagt ligesom resten af holdet, men spillede sig op. Et par reddede straffekast og flere redninger på helt frie norske spillere var med til at give Danmark muligheden for at komme tilbage. Men til sidste faldt Toft også med sit hold.

Amalie Milling - 2

Hun fik en mulighed for at redde et straffekast fra anden halvlegs start. Det blev en kort periode. Der var et par bolde, som hun burde have taget.

Anna O. Kristensen - UB

Stine Bodholt - 2

Det var under middel. Hun fik det første kvarter, og det blev en kamp, hvor hun aldrig kom i gang. Hverken forsvarsmæssigt eller angrebsmæssigt. Hun kunne have fået et straffekast, men manglede energi til at tvinge det frem.

Kathrine Heindahl - 5 (kampens spiller)

Det var en rigtig god landskamp. Hun kommer ind i slutningen af første halvleg og spiller hele anden halvleg. Hun var sikker i afslutningerne og rykkede i perioder det norske forsvar i stykker. Forsvarsmæssigt var hun ganske pålidelig. Hun ville gerne brænde igennem.

Sarah Iversen - 3

Det var en godkendt indsats. Som altid var hun godt fightende og kom frem til chancerne. Hun brændte en enkelt helt oplagt og havde i det hele taget god energi. Jeg kunne godt lide hendes udtryk.

Fie Woller - 2

Hun brænder to af tre muligheder, og det hører med, at mulighederne var gode. Lidt skuffende, at hun ikke var mere træfsikker. Woller dækkede i perioder også fremme i et 5-1-forsvar uden at kunne tvinge nordmændene til fejl.

Lærke Nolsøe - UB

Freja Cohrt - UB

Trine Østergaard - 3

En jævn præstation af den rutinerede højre fløj. Hun brændte et straffekast og en enkelt oplagt chance. Der var energi nok, men alligevel føler jeg, at det var på det jævne.

Mathilde Hylleberg - UB

Anne Mette Hansen - 2

Det var skuffende. Skuffende, fordi Györ-spilleren som altid var fyldt med energi og fight, men skudmæssigt er det længe siden, jeg har set hende være så dårlig.

Kristina Jørgensen - 2

Det blev aldrig, Viborg-spillerens landskamp. Hun havde utrolig svært ved at sætte sig igennem og virkede heller ikke parat til at tage chancerne, når de opstod.

Line Haugsted - 3

Hun pyntede især forsvarsmæssigt, men havde det svært, når hun skulle duellere på backen. Da hun blev sat i et 5-1-forsvar, så det ud til at passe hende bedre. En af grundene til at Danmark havde en opblomstring i anden halveg.

Mie Højlund - 2

Hun var kun med i meget korte sekvenser og nåede aldrig at komme ind i kampen.

Stine Jørgensen - 4

Hun var den eneste danske bagspiller med et par langskud med kvalitet. Især et trukket underhåndsskud imponerede. Hun fandt også Heindal med nogle gode assists.

Nadia Offendal - UB

Lotte Grigel - 3

Der var god energi. Enkelte eksempler på, at hun fik det danske angrebsspil til at finde den rigtige rytme. En for hurtig afslutning på et undertalsangreb trækker fra.

Louise Burgaard - UB

Celine Lundbye - 2

Hun fik hele første halvleg og kunne ikke sætte sig igennem skudmæssigt. Hun havde dog et par assist, der viste, at blikket for spillet ikke fejler noget. 

Klavs Bruun Jørgensen - 2

Det var under middel. Han formåede ikke at sætte et dansk landshold op til at vise den energi, han gerne ser. Han forsøgte sig med flere varianter. 6-0-forsvaret fungerede ikke, fordi der ikke var energi nok. Det blev bedre, da han gik over til offensive varianter, men holdet faldt sammen igen mod slutningen, hvor der ved 18-23 var en mulighed for at komme tilbage fra noget, der var begyndt rigtig skidt.

Danmark spiller næste kamp ved Golden League lørdag klokken 20. Det er mod Frankrig.