Farvel semifinale: Store smæk med spanskrøret til Danmark

Se ALLE kampe og studieudsendelser fra EM på TV 2 PLAY

Vi kan ikke engang påstå, det blev spændende. 

At se de danske håndboldkvinders afgørende EM-kamp mod Spanien var i store dele af kampen som at åbne en julegave, du allerede kender indholdet af - og ved, du ikke vil bryde dig om. 

For ikke bare tabte Danmark med 22-29 til nogle aldeles overlegne spaniere, der fuldt fortjent nu skal spille semifinale mod Montenegro på fredag. Danskerne blev også både udspillet og ydmyget, og store ord som kollaps og fiasko virker så logiske at hive frem fra sportens klicheordbog på en aften som denne. 

EM-kvinderne var bare aldrig i nærheden.

Uafgjort havde været nok til at åbne dørene for Danmark til Papp Laszlo Sportarena i Budapest på fredag. Men hvis Ungarn senere onsdag slår Norge og overtager tredjepladsen i gruppen, bliver den eneste dør, der åbner sig for Pytlick og spillerne, døren ind i flyveren torsdag hjem til Danmark. 

Jan Pytlick stillede op til kampen med kun venstreback på sit hold, efter han måtte strege en skadet Stine Jørgensen fra holdkortet og sætte 18-årige Mette Tranborg - en højreback - på i stedet. 

Men Tranborg så aldrig banen, og på den måde fodrede landstræneren sine kritikere med flere argumenter for, at han burde have indkaldt en ekstra venstre back op til kampen. Spillet på banen var et andet. 

Savnet af en reel skytte på venstre back var tydelig, for selv om både Maria Fisker og Lærke Møller er fremragende håndboldspillere, så er de ikke typer, der har folk siddende på skuldre til koncerter. De sidder der som regel selv. 

Derfor var det kun i den anden side af bagkæden, at Danmark reelt havde skudtrusler i Line Jørgensen og Louise Burgaard. 

Samtidig var det danske forsvar sløjt som dagen efter en julefrokost. Spillerne kunne simpelthen ikke bevæge sig hurtigt nok til at følge med de hurtige spaniere, der gang på gang fandt et hul i muren og susede igennem. Det gjorde det også svært at være Sandra Toft og Rikke Poulsen i målet. De to keepere lå længe med redningsprocenter på under de 20. 

Så havde Silvia Navarro i det spanske mål en bedre aften, og efter 15-12 ved pausen til spanierne gav hun danskerne de sidste par smæk med spanskrøret, der gav blodrøde mærker, med redninger på skud, som den sure håndboldseer kunne påstå lige så meget var dårlige danske afslutninger. 

Pytlick forsøgte sig med sit trick med at tage keeperen, men heller ikke syv spillere mod seks kunne danskerne for alvor få gang i målene. Og når danskerne lavede en fejl, blev det straffet, så da Kristina Kristiansen pænt afleverede bolden til Alexandrina Barbosa Cabral, der kunne score i det tomme mål.

Danmark skal nu håbe på en hjælpende norsk hånd mod Ungarn, så danskerne i det mindste skal spille en sidste kamp om EM's femteplads. Den kan næste år vise sig meget vigtig i kampen om at komme med til OL i Rio i 2016. Det kan du læse mere om her.

EM-nedturen i tal

Spanien-Danmark 29-22 (15-12)

Spanien: Alexandrina Cabral 6, Beatriz Fernandez 5, Elisabeth Pinedo 4, Nerea Pena 4, Carmen Martin 4 (1), Elisabet Chavez 3, Marta Lopez 2, Marta Mangue 1.

Danmark: Line Jørgensen 7, Louise Burgaard 3, Maibritt Kviesgaard 2, Anne Mette Hansen 2, Mette Gravholt 2, Louise Svalastog 2, Susan Thorsgaard 1, Maria Fisker 1, Kristina Kristiansen 1 (1), Ann Grete Nørgaard 1 (1).

Udvisninger: Spanien 1, Danmark 4.

Tilskuere: 3.000.

Slutstillingen i Danmark mellemrunde-pulje

  1. Norge, 8 point
  2. Spanien, 6 point
  3. Ungarn, 6 point
  4. Danmark, 5 point
  5. Rumænien, 5 point
  6. Polen, 0 point

TV 2 sender alle kampe fra EM i håndbold direkte.

Alle Danmarks kampe bliver sendt direkte på TV 2, hvor Thomas Kristensen og Bent Nyegaard er bag mikrofonerne, mens vært Stine Bjerre Jørgensen i EM-studiet har eksperterne Trine Nielsen og Peter Bruun-Jørgensen med.

Alle EM's øvrige kampe bliver sendt på TV 2 PLAY, hvor makkerparrene Michael Stærke/Mads Brandt og Zak Egholm/Martin Albertsen kommenterer.

Se EM-sendeplanen HER