Russiske klubber vil straffe spillere for caféoverfald

16x9
Aleksandr Kokorin har måske jublet for sidste gang i sin russiske klub Zenit Skt. Petersborg. Foto: Anatoly Maltsev / Ritzau Scanpix

To spillere fra russiske storklubber gik mandag til angreb på en regeringsansat på en café i Moskva.

Den russiske storklub Krasnodar vil ophæve kontrakten med midtbanespiller Pavel Mamajev, efter han og Zenit-spilleren Aleksandr Kokorin overfaldt en regeringsansat på en café i Moskva.

Det skriver Krasnodar i en pressemeddelelse ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Episoden fandt sted mandag, da en video på de sociale medier viser de to professionelle fodboldspillere sammen med nogle venner, der overfalder en mand på en café.

Manden, der hedder Denis Pak og er ansat i det russiske handelsministerium, skulle angiveligt have klaget over de to spilleres opførsel inden overfaldet.

- Vi undersøger i øjeblikket, hvordan vi kan bryde kontrakten med spilleren, skriver Krasnodar ifølge NTB.

Krasnodar ligger nummer to i den russiske liga, mens Zenit topper ligaen. Og sidstnævnte klub tager også stor afstand fra episoden.

- I forbindelse med gårsdagens (mandag, red.) episode i Moskva med Aleksandr Kokorin vil vi på det kraftigste fordømme de handlinger.

- Det har forårsaget skade på vores klub, og vi venter på en juridisk vurdering fra de relevante myndigheder, men fra et personligt synspunkt er sådan en adfærd virkelig chokerende, skriver Zenit på sin hjemmeside.

Zenit vil i den nærmeste fremtid tage stilling til, hvad straffen til Kokorin skal være.

- Lige nu er klubben og dens tilhængere meget skuffet over, at en af landets mest talentfulde fodboldspillere har opført sig på den måde, skriver klubben.

Denis Pak blev tilset af en læge efter overfaldet, som han har anmeldt til politiet.

Det russiske indenrigsministerium har startet en efterforskning af sagen, skriver NTB.