Erfaren dansk VM-back stopper karrieren i en tidlig alder

16x9
Mads Bødker har spillet sin sidste ishockeykamp. Foto: Jan Korsgaard / Scanpix Denmark

Den kun 28-årige VM-back Mads Bødker stopper karrieren. SønderjyskE blev dermed sidste stop for den erfarne landsholdsspiller.

Den 28-årige back Mads Bødker har valgt at stoppe sin karriere i en relativ tidlig alder i ishockeymæssig forstand.

Bødker, som var med til VM-slutrunden i maj, starter nu et spændende civilt eventyr som ejendomsmægler.

- Det er rigtigt, at jeg stopper. Jeg tog beslutningen i slutspillet, da jeg fik muligheden for at blive lært op som ejendomsmægler, siger Mads Bødker til TV 2 SPORT.

Jeg kan ikke se mig selv gøre comeback. Når det er slut, så er det ligesom det.

Mads Bødker

Fremover er der altså større chancer for, at få en lejlighedsfremvisning af den lille Bødker, end at nyde hans smarte og lynhurtige backspil i en rød-hvid trøje mod alverdens bedste spillere.

- Jeg havde muligheder for at fortsætte, og flere tilbud fra både udlandet og danske klubber. Men de udenlandske klubber var enten ikke de helt rigtige, eller også ville de gerne se tiden lidt an, og jeg kunne ikke se mig selv fortsætte i Metal Ligaen, siger Bødker, som havde tilbud fra både Rungsted samt barndomsklubben Rødovre, hvor han debuterede som 16-årig og slog igennem som 17-årig.

Siden gik turen til svenske Rögle, hvor han fik fem sæsoner og legenden Kenny Jönsson som backmakker, hvorefter han via Leksand, Malmö, Rusland og Tyskland endte med to sæsoner i SønderjyskE.  

- Jeg er glad for alle oplevelserne. Det var fedt i Sverige, og størst var oprykningen til Elitserien med Rögle, men det var også en stor oplevelse i Rusland og Tyskland. Noget, som jeg lærte meget af, og ikke ville have været foruden, siger Mads Bødker, som siden 2006 har været sikker mand på det danske VM-hold i A-gruppen, hvor det blev til i alt 10 VM-turneringer.

Når man har været i udlandet, så er det svært at vænne sig til at træne kl. 17 og ikke om formiddagen. Det bliver mere en hobby end et arbejde.

Mads Bødker

- Størst er de to kvartfinaler i 2010 og 2016. Det har altid været en ære at spille for sit land, og jeg har delt mange minder med nogle af mine bedste kammerater, som samtidig er nogle, som jeg har fulgtes med op igennem alle årgange, siger Bødker, som for to måneder siden leverede en bundsolid VM-turnering, hvor han tog stort ansvar og sluttede på toppen, da hans sidste ishockeykamp i karrieren altså blev kvartfinalen mod Finland.

- Samme aften fortalte jeg flere af holdkammeraterne om min beslutning. Den er velovervejet, og jeg kan ikke se mig selv gøre comeback. Når det er slut, så er det ligesom det, lyder det fra en af landsholdets mest populære spillere, som i hele karrieren har været kendt for sit drengede smil og sin positive attitude.

Han ønsker ikke at smække døre, men erkender, at han savner et løft i måden Metal Ligaen drives på.

- Det er fint nok i Danmark, men ikke det, jeg kunne se mig selv i. Når man har været i udlandet, så er det svært at vænne sig til at træne kl. 17 og ikke om formiddagen. Det bliver mere en hobby end et arbejde, og nogle ting bliver lidt derefter. Der tror jeg godt man kan forbedre nogle ting, selvom økonomien er en anden end i de store ligaer.

- Nogle ting er dog gratis at gøre eller at tænke. Ikke alt kan lade sig gøre, men nogle ting kunne man godt gøre mere attraktivt for spillerne, ligesom man gør i flere andre lande, som vi sammenligner os med, siger Bødker med 167 landskampe og 27 point, fordelt på 12 mål og 15 assister.

Han er en af kun 16 danske ishockeyspillere med 10 VM-turneringer eller flere, og af aktive kan kun Morten Green, Kim Staal, Daniel Nielsen og Morten Madsen matche det.