21-årig tæt på dansk NHL-rekord: - Det anede jeg ikke

16x9
Ehlers scorede sit mål nummer 22 i denne sæson i NHL Foto: Bruce Fedyck / Scanpix Denmark

Nikolaj Ehlers scorede igen i nat i NHL og er nu blot fire point fra den danske scoringsrekord i ligaen.

- Er jeg det? Det anede jeg ikke.

Ordene kommer fra Nikolaj Ehlers, da TV 2 SPORT fortæller ham, at han med sit mål i nattens opgør mod Pittsburgh Penguins er bare fire point fra Frans Nielsens danske scoringsrekord i verdens bedste liga.

- Det er dejligt, det går godt for mig personligt, men det ville da være bedre, hvis det gik godt for holdet.

Chancerne for slutspil bliver mindre og mindre. Men der er 14 kampe tilbage, så vi har stadig håbet, og det er jo bare at gå efter det

Nikolaj Ehlers

Danskerens mål i Winnipeg Jets-nederlaget på 4-7 til de forsvarende NHL-mestre var hans point nummer 54 i denne sæson, og den sportslige succes er resultatet af en målrettet indsats i sommerferien før denne sæson.

- Jeg har fokuseret på det mentale, og så har jeg arbejdet hårdt med Martin Thimm i Aalborg og været på isen med Pirates. Jeg lærte meget af min første sæson i NHL sidste år.Samtidig har jeg været åben og lyttet til folk, og trænerne herovre har vist mig videoer med små ting, som jeg har arbejdet med, forklarer Nikolaj Ehlers til TV 2 SPORT.

- Jeg har faktisk arbejdet med alt - både teknisk og fysisk. Og jeg kan godt mærke i en-mod-en situationerne, at jeg er blevet stærkere i år.

Det ændrer desværre ikke på, at Winnipeg Jets har mistet vigtige skridt i kampen om en slutspilsplads med to nederlag i træk på egen is. Og det bekymrer i den ishockeyglade canadiske by.

- Chancerne for slutspil bliver mindre og mindre. Men der er 14 kampe tilbage, så vi har stadig håbet, og det er jo bare at gå efter det, fortæller den 21-årige angrebsprofil.

- Det vil være kæmpestort i den her by, hvis det lykkes. For tre år siden, da holdet var i slutspillet senest, så jeg de sidste kampe. Det var helt vildt. Alle folk var oppe og køre. Det betyder så sindssygt meget for byen, dens indbyggere og hele organisationen.

Selvom Nikolaj Ehlers er presset af et stramt program i verdens bedste liga, så er der alligevel overskud til at følge med i de afgørende kampe i Metal Ligaen, hvor brormand Sebastian tørner ud for vinderne af grundspillet hos Aalborg Pirates.

- Jeg så kampen forleden mod Gentofte, hvor Aalborg vandt. Det er svært med alle mine egne kampe og tidsforskellen, men jeg følger helt sikkert med.

Det er mere end man kan sige om Nikolaj Ehlers egen jagt på Frans Nielsens scoringsrekord fra sæsonen 2013/14, hvor Nielsen lavede 58 point for New York Islanders.

- Det anede jeg ikke noget om, så det er ikke noget, jeg går og tænker over.

Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets spiller igen lørdag hjemme mod Calgary Flames.