Hansen fik debut i førstekæden: - Havde jeg ikke regnet med

16x9
Jannik Hansen - her i Vancouver-trøjen - var overrasket over at være i førstekæden i sin debut Foto: DARRYL DYCK / Scanpix Denmark

Jannik Hansen debuterede i nat for sin nye NHL-klub San Jose Sharks og satte et enkelt point på tavlen.

Da Jannik Hansen i nat debuterede for sin nye NHL-klub San Jose Sharks, kom det bag på ham, at han skulle på isen i førstekæden med de to prominente 'Joe's' - Joe Thornton og Joe Pavelski.

- Det overraskede mig da lidt. Det var ikke noget, jeg havde med, siger Jannik Hansen til TV 2 SPORT.

- De har spillet med roterende wings i denne sæson, og det er gode folk at spille med. De andre hold er meget opmærksomme på dem, og det kan give en spiller som mig mange muligheder.

I nattens opgør mod topholdet fra Eastern Conference, Washington Capitals, var det dog Joe Thornton, der nød godt af Jannik Hansens forarbejde, da han på et oplæg fra danskeren gjorde det til 1-1 i opgøret, der sluttede med en Sharks-sejr på 4-2.

Dermed kunne Jannik Hansen notere sig for et point i sin allerførste kamp for californierne.

- Det var rart at komme ind og få ryddet det første point af vejen og få vist, at man kan hjælpe til.

Det kunne dog have blevet til det første mål også. Jannik Hansen havde muligheden for at sende pucken i et tomt mål kort før tid, men det endte med et stolpeskud.

- Jeg ved ikke lige, hvad der skete der. Det ville have været dejligt også lige at få scoret det første mål. Men heldigvis betød det ikke noget, at jeg missede. Vi vandt alligevel.

Dermed er debuten overstået efter 10 dages venten på visum og arbejdstilladelser efter skiftet fra Canada og Vancouver Canucks til Californien.

Og Jannik Hansen har fået et godt indtryk af sit nye mandskab.

- Jeg var faktisk ikke nervøs før min debut. Det er et nemt hold at gå ind på, og så hjælper det jo meget, at Mikkel (Bødker, red.) også er her og kan hjælpe mig ind i tingene. Det var jo også en af grundene til, at jeg gerne ville skifte til San Jose.

Med sejren er San Jose på tredjepladsen i Western Conference efter Minnesota Wild og Chicago Blackhawks og godt på vej mod NHL-slutspillet.