Veteran viser ingen nåde: Tidligt exit er 'pinligt'

Fredag røg Rungsted Seier Capital ud af DM-slutspillet i ishockey efter fire nederlag på stribe til Odense Bulldogs

Rungsted Seier Capital og landsholdets kaptajn Morten Green er ikke en mand med uld i mund.

Heller ikke når snakken falder på pokalvindernes tidlige exit fra slutspilskampene om det danske mesterskab i Metal Ligaen.

- Det er pinligt. Jeg har altid ment, at det er pinligt at tabe en slutspilsserie med 4-0, og det er det også her, siger Morten Green til TV 2 SPORT.

- Vores sæson er slut den 10. marts. Det er satme tidligt at ryge ud. Det er jo før, det hele for alvor er kommet i gang.

Det var Odense Bulldogs, der satte en alvorlig kæp i hjulet på de nordsjællandske DM-drømme med fire sejre på stribe. Dermed blev Morten Green og Rungsteds pokalvindere sendt på tidlig sommerferie.

- Det er mega skuffende. Det er helt vildt. Men vi må også erkende, at vi slutter som nummer otte i grundspillet, og vi har ikke været bedre siden jul, hvor det virkede som om, vi tabte konceptet.

Se højdepunkter fra den første kvartfinale mellem Odense og Rungsted i videoen øverst.

Tabermentalitet efter jul

Jule-højtiden sidste år var en vigtig skæringslinje for ishockeyen i Rungsted. Op mod helligdagene var nordsjællænderne at finde på ligaens andenplads, og med en giftig første kæde med Green, Brendan Connolly og Jon Palmebjörk. 

Efter jul var det en helt anden sag.

- Vi røg ind i en losing streak, samtidig med vi var ramt på mandskabet af skader og folk til junior VM. Men det er ingen undskyldning. Vi tabte en masse tætte kampe med et mål, og det har knækket os lidt og skabt en form for tabermentalitet, forklarer Morten Green.

- Samtidig var det som om, at mange af de andre hold begyndte at læse os - at vi gerne ville forechecke og altid spille pucken ud. Og der har vi ikke formået at have et modtræk.

Der er ingen tvivl om, at Rungsted Seier Capital tørster efter et dansk mesterskab, hvor det tredje og seneste blev vundet helt tilbage i 2002. Derfor er der også blevet satset stort i denne sæson. Men i sidste ende så passede brikkerne åbenbart ikke ind i en perfekt hockey-udgave.

- Jeg føler, vi har haft så mange komponenter i truppen, så det kunne være blevet rigtig godt. Derfor irriterer det mig også mega meget, at det allerede er slut nu.

Exit gør ondt

Men det er ikke kun irritation. Det gør faktisk ogsåp ondt at forlade et slutspil, når alderen begynder at tikke imod de sidste skøjtetag.

- Jeg ved ikke, hvornår jeg stopper. Jeg tager i hvert fald helt sikkert en sæson mere. Men jeg har spillet professionel ishockey i næsten 20 år, og jeg kan godt mærke, at det gør mere ondt at ryge ud, end da jeg var 22. Der tænker man jo, at man stadig har ti år at vinde et mesterskab i, lyder det fra Morten Green.

- Men i min alder, der tikker uret, og chancerne forsvinder for hver gang, man ryger ud.

Med den tidlige exit er Morten Green klar til at være med i landsholdets VM-forberedelser, når Janne Karlsson for første gang samler sit mandskab i Odense mandag den 27. marts.