- Ingen aner, hvad der kommer til at ske i aften

16x9
Esbjerg Energy er foran 3-2 inden aftenens opgør mod Sønderjyske i Metal Ligaen. Foto: Frank Cilius / Scanpix Denmark

Kvartfinalerne i Metal Ligaen er meget tætte i år. Ifølge TV 2 SPORT's ekspert er det et tegn på, at de store hold er blevet indhentet.

Én serie er allerede afgjort i Metal Ligaens kvartfinaler. De andre tre har været så tætte, at det indtil videre er blevet til 15 hjemmesejre i 15 kampe.

Om den bemærkelsesværdige statistik fortsætter, finder vi ud af tirsdag aften, når den sjette kamp i de tre resterende serier skal spilles.

- De sidste serier kan sagtens gå i syv kampe, men jeg tror simpelthen, der er nogen, som ikke kan stå for presset i aften.

- Når den første puck smides i aften, så aner man simpelthen ikke, hvad der kommer til at ske, og det er jo bare den bedste gave til et slutspil, man kan få, fortælle Jimmy Bøjgaard, ishockey-ekspert på TV 2 SPORT.

Og utroligt tætte kvartfinale-serier er i virkeligheden symptomatiske for den udvikling, ligaen er inde i.

- De otte bedste hold har nærmet sig hinanden, både økonomisk og i hvert fald sportsligt. Nogle af de hold, der i de tidligere år har været dominerende, er ganske enkelt ved at blive indhentet.

Særligt Herning og Sønderjyske, der over de sidste ti år har været ligaens giganter, kan ikke bare slå autopiloten til længere. 

- De havde begge problemer i grundspillet, og de har også problemer inden tirsdagens kamp. De andre hold ser ikke længere bare til, mens de store stikker af. 

Nogle hold havde tydelige formkurver i starten af sæsonen, mens andre var kørende mod slutningen, og der har været kamp om pladserne hele vejen igennem.

- Alligevel ender holdene med at ramme hinanden formmæssigt her til sidst. Grundspillet har været et bevis på, at det her allerede har været en helt ekstraordinær sæson, slutter Bøjgaard.

Du kan se SønderjyskE – Esbjerg i aften klokken 20:30 på TV 2 SPORT.