Danmark tabte VM-test i Finland

Det danske ishockeylandshold tabte torsdag aften den første af to VM-testkampe i Finland. Holdene mødes igen på lørdag.

Danmarks VM-forberedelser er nået til Finland, hvor nationerne to gange gentager VM-kvartfinalen fra i fjor.

Torsdag aften blev den første af de to test-kampe spillet, og ligesom sidste år var finnerne bedst. Danmark tabte kampen med 3-0.

Opgøret i Mikkeli rangerer ikke særligt højt på listen over underholdende ishockeykampe. Til gengæld kan danskerne bryste sig af at holde Finland fra scoringer i næsten halvdelen af kampen.

Først efter otte minutter af anden periode lykkedes det værterne at komme i front. Antti Pihlström stod for scoringen til 1-0, da han dirigerede pucken i mål fra tæt hold.

Herfra gik der endnu et stykke tid, inden der igen blev skudt liv i netmaskerne. 13 minutter inde i tredje periode satsede Danmark lidt uheldigt i den offensive zone, og det udnyttede finnerne hurtigt. En tværpasning til Sallinen blev sikkert sendt ind bag Georg Sørensen, der var chanceløs i situationen.  

Scoringen til 2-0 afgjorde reelt kampen, og først fire sekunder før tid kom Finland på 3-0. Kemppainen tornede et slagskud mod mål. Pyorala styrede pucken i nettet, og så endte opgøret altså 3-0.

- Danmark har for lidt at byde ind med offensivt. Otte skud på mål i en hel kamp er ikke imponerende, heller ikke selvom man møder Finland. Det er nogle af de ting, der ikke er helt godt nok, siger TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard. 

Danmark og Finland mødes igen på lørdag. Kampen spilles klokken 14 og vises direkte på TV 2 SPORT og TV PLAY.

Derefter venter yderligere fire VM-testkampe for Danmark. To hjemmekampe mod Norge, og opgør på udebane mod Schweiz.