Stor sejr til Danmark i VM-test - slår Finland for anden gang nogensinde

Danmarks ishockeylandshold fik lørdag oprejsning med en imponerende 3-2-sejr over de finske VM-sølvvindere.

Det danske ishockeylandshold formåede i dén grad at byde Finland op til dans i lørdagens testkamp frem mod VM.

Danskerne kom to gange foran mod VM-sølvvinderne, som to gange udlignede i kampen, der sluttede 2-2. Derfor skulle der findes en vinder i overtid, og her scorede landsholdskaptajnen Morten Green et forrygende mål til resultatet 3-2.

Det var blot anden gang i historien, at Danmark slog Finland.

Danmark slog Finland 3-2 i en testkamp forud for VM. Den afgørende scoring blev sat ind af kaptajn Morten Green. Video: Bo Bentsen

Danmark har haft mere end svært ved at lave mål i optakten til VM, som starter den 5. maj.

To kampe mod Slovakiet og en kamp mod Finland var endt helt uden danske scoringer, men det blev der ændret på i lørdagens kamp, hvor modstanderen igen var Finland.

Det er et kæmpe resultat og noget, der må give en masse selvtillid i den her optakt til VM. Jeg synes, de holder stand i 60 minutter i forsvarsspillet og løser situationerne godt

Efter fem minutters spil fik danskerne presset Finland dybt ned i powerplay og havde et par nærgående forsøg. Peter Regin modtog pucken tæt på målet og spillede den tilbage til Jesper B. Jensen, hvis bløde skud blev rettet af af en finsk spiller og gik i mål.

Finland har været i finalen ved to ud af de sidste tre verdensmesterskaber, og det var da også finnerne, der sad på det meste af spillet. Men Danmark fik holdt dem fra scoring i første periode, hvor Danmark gik til pause med en højst overraskende 1-0-føring.

Under et minut inde i anden periode blev der dog udlinget. Julian Jakobsen blev overrumplet af en finsk spiller i egen zone, og han afleverede pucken til en helt fri Joonas Kemppainen, der sikkert scorede.

Finland fik også scoret til 2-1 i perioden. Troede de. For dommerne kiggede scoringen igennem og vurderede, at finnen bevidst scorede med skøjten.

En kæmpe overraskelse lurede, da Danmark nærmest fik foræret en føring. Finnerne spillede for nonchalant og mistede pucken foran eget mål. Den tog Mathias Lassen sig af. Han sendte et hårdt skud af sted, som målmanden kun halvklarede.

Men otte sekunders effektiv spilletid senere var der igen udlignet. Danskerne blev overrumplet af en tværpasning, lige efter pucken var sat i spil efter den danske scoring. Igen modtog Kemppainen pucken og satte flot pucken ind bag Sebastian Dahm.

Danmark havde faktisk et par gode muligheder for at score til 3-2, men den ordinære spilletid sluttede 2-2.

Kampen blev afgjort i overtiden efter knap fire minutters spil, da landsholdskaptajnen Morten Green fik en friløber, hvor han med en fræk finte sikrede Danmark sejren.