Esbjerg genvinder DM-guld efter forrygende drama

For første gang i klubbens historie genvinder Esbjerg mesterskabet i dansk ishockey. Men der skulle drama og overtid til for at sikre guldet.

Esbjerg er for andet år i træk dansk mester i ishockey.

Men der skulle en gyserafslutning til i finalekamp nummer fem mod Gentofte, der leverede et fantastisk comeback og vendte 3-1 til 3-3 i tredje periode.

Hjemme i Esbjerg gik tilskuerne fra ekstase og guldstemning med lidt over fem minutter tilbage af kampen til at være mundlamme og i chok tre og et halvt minut senere, da to Gentofte-mål sendte kampen i overtid.

Det gjorde dog blot jublen endnu større i Esbjerg, da Jared Knight sikrede Esbjerg den anden DM-titel i træk med den forløsende scoring til 4-3 i den anden overtidsperiode.

Dermed vinder Esbjerg med 4-1 i serien, efter sejre i samtlige tre hjemmekampe og den vigtige sejr på udebane i Gentofte fredag aften.

Mesterskabet er Esbjergs syvende i gennem tiden. Men det er første gang nogensinde, at klubben vinder DM-guld to år i træk.

Gentofte var bedst – Esbjerg var effektiv

Gentofte indledte den femte finalekampe bedst og spillede frisk til i kampens første periode.

Defensiven var godt og kontant, men når de mange chancer skulle omsættes til mål for Gentofte, så manglede skarpheden.  

Som da Luis Blak Olsen var helt alene igennem med Esbjergs mål Nikolaj Henriksen med få minutter tilbage af første periode og brændte.

Og så var skæbnen ekstra hård ved Gentofte, da Esbjergs canadier Tyler Fiddler få øjeblikke senere var anderledes effektiv. Med en flot solotur skabte han guldstemning i Granly Hockey Arena med målet til 1-0.

I anden periode havde Gentofte muligheden i Power Play godt midtvejs. Men før gæsterne for alvor fik etableret overtallet, så fik Esbjergs Brock Nixon en god mulighed på en kontra.

Undertalschancen til Nixon var samtidig meget symptomatisk for de mange ineffektive Power Plays, der har været i finaleserien. Kun sølle ét mål i overtal er det blevet til. Og sådan forblev det efter de to minutter med Gentofte-overtal.

I stedet var Tyler Fiddler tæt på at blive dobbelt målscorer, da han ramte overliggeren med seks og et halvt minut tilbage af perioden. Og senere testede også Ryan Martindale Gentofte-keeperen Teemu Seppänen.

Forrygende Gentofte-comeback i tredje periode

Esbjerg-tilhængerne kunne såmænd sagtens have fundet guldparykkerne frem forud for tredje periode. For momentum på isen og måltavlen var til fordel for Esbjerg.

Og over halvvejs inde i perioden kunne de såmænd også have monteret parykkerne og gjort klar til guldfest.

Jordan Knackstedt udbyggede Esbjergs føring til 2-0. Den 28-årige canadier udnyttede en returpuck og sendte den sikkert i mål efter blot halvandet minuts spil i tredje periode.

Men i stedet for at gå helt i sort, så strammede Gentofte sig an, og efter syv målløse finaleperioder i træk, reducerede Teemu Virtala til 2-1 lidt over et minut efter Knackstedts scoring.

Dermed levede den femte finalekamp stadig.

Men det var stadig med Esbjerg i kontrol. Halvvejs inde i tredje periode havde Tyler Fiddler en kæmpe chance, men missede og ærgrede sig.

Og efterhånden som Gentofte satsede mere og mere, så dukkede der pludselig mange kontrachancer op til Esbjerg.

Det var dog ikke en kontrachance, der skulle til for Esbjerg, men derimod en soloaktion fem minutter før tid af Nicklas Andersen, der tog pucken med rundt om Gentofte-målet og bandede pucken ind på en uheldig Anders Fisker fra Gentofte og i mål til 3-1.

Gentoftes amerikaner Cameron Spiro reducerede til 3-2 med fire minutter tilbage. Og herfra var det kamikaze fra gæsterne i jagten på udligningen.

Og den kom med 2:21 tilbage på uret.

Jesse Jyrkkio sendte en perfekt pasning ind foran mål fra blå linje, og den kunne Mathias Asperup sende i nettet til den forløsende udligning for Gentofte.

Amerikaner sikrede guldet til Esbjerg

Dermed skulle finaleserien for anden gang ud i overtid på isen i Esbjerg.

Esbjerg begyndte overtiden bedste og skabte hurtigt store chancer. Men Seppanen i Gentofte-målet afværgede guldforsøgene.

Men Gentofte fortsatte med at holde sig inde i kampen og producerede også farlige situationer foran Esbjerg-målet i det klassiske fire mod fire på isen i overtiden.

Chancerne dukkede op med stadig større frekvens i begge ender.

Gentofte ramte overliggeren halvvejs inde i overtidsperioden, og sekundet efter var Esbjerg afsted i en kontra. Underholdningen var en Hollywood-film værdig.

På trods af fantastisk underholdning, nærgående afslutninger og en helt utrolig energi fra begge hold, så endte den første overtidsperiode uden scoringer.

Det forløsende Esbjerg-scoring kom fem minutter inde i den anden overtidsperiode – altså kampens femte periode.

Amerikaneren Jared Knight sikrede guldet til Esbjerg med scoringen til 4-3.

Et perfekt gennemspillet mål, hvor den 25-årige Esbjerg-spiller flot satte pucken i nettet til 4-3.

Dermed vandt Esbjerg DM-guldet og kunne efterfølgende kunne lade sig hylde og modtage beviset på det.

Undervejs mod DM-titlen slog Esbjerg først SønderjyskE med 4-2 i kvartfinalen, inden Frederikshavn blev besejret med 4-3 i semifinalen. Og sådan blev grundspillets nummer fire altså dansk mester med sejren over Gentofte.