Matchvinderen hentede guld i debutsæson: - Det var sindssygt

Esbjergs amerikaner Jared Knight sikrede vestjyderne den anden DM-titel i træk i sin første sæson i dansk ishockey.

Der skulle to overtidsperioder til i den femte DM-finale mellem Esbjerg og Gentofte. Men så stod der en 25-årig amerikaner på det helt rette sted.

Jared Knight kom til klubben inden denne sæson til sin første ishockey-sæson uden for hjemlandet USA.

Nu vil han for altid stå som matchvinder af den afgørende DM-finale i Esbjergs syvende mesterskab.

- Det er enormt. Det er helt utroligt. Den bedste følelse. Den bedste følelse, siger Jared Knight til TV 2 SPORT.

- Det var sindssygt. De (Gentofte, red.) spillede rigtig godt. Både målmanden, forsvarsspillerne og forwarderne. De er et godt hold. De gav os fantastisk modstand, siger Jared Knight.

Esbjerg vandt finaleserien med 4-1, men bedst som vestjydernes fans havde sat gang i guldsangene, så fik Gentofte med mindre end fem minutter tilbage af den tredje periode først reduceret og siden udlignet til 3-3.

Og så måtte der overtid til, før Esbjerg kunne kalde sig dansk mester for andet år i træk. Og dermed lykkedes missionen med en guldmedalje altså for amerikanske Knight, der kom til Danmark forud for sæsonen for at få gang i hockeykarrieren.

- Det er lidt anderledes. Men med fans som de her, så er det meget lettere, siger Jared Knight.

Også unge Niklas Andersen spillede en hovedrolle i sejren. Han scorede til 3-1 i tredje periode.

- Det er svært at beskrive. Det er fantastisk. Vi startede ud knapt så godt, men i december og resten af tiden har vi spillet fantastisk, siger Niklas Andersen.

Den blot 19-årige forward sendte ligesom sin mere profilerede amerikanske holdkammerat Jared Knight rosende ord afsted til sæsonens store overraskelse og nu altså DM-sølvvindere fra Gentofte.

- Kæmpe kredit til Gentofte. De har spillet et fantastisk finale og det var en tæt serie. Det er en fantastisk følelse, siger Niklas Andersen.

Esbjerg har nu vundet DM-guld syv gang i historien. Tidligere har vestjyderne også vundet i 2016, 2004, 1996, 1993, 1988 og 1969.