Bjorkstrand laver assist i nedtur mod NHL-mester

16x9
Bjorkstrand i aktion for Columbus Blue Jackets. Foto: Charles LeClaire / Scanpix Denmark

Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets tabte for tredje kamp i træk mod Pittsburgh i NHL-slutspillet.

Danske Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets ligner et slagent mandskab efter opgøret mod Pittsburgh Penguins i første runde af NHL's slutspil.

Natten til mandag tabte Columbus 4-5 på hjemmebane, selv om holdet førte 3-1 undervejs.

Nederlaget til Columbus var det tredje i træk, og dermed fører Pittsburgh Penguins, der også er forsvarende NHL-mester, 3-0 i opgør i serien mellem de to hold. Der spilles bedst af syv kampe.

Der var dog lidt personlig optur for Oliver Bjorkstrand i kampen. Danskeren leverede en assist, da Columbus i tredje periode udlignede til 4-4 og tvang kampen ud i overtid.

Bjorkstrand vendte rundt tæt ved Pittsburghs mål, før han lagde pucken til rette for sin holdkammerat Jack Johnson, der trykkede af.

Pucken prellede af på Pittsburghs målmand, før den faldt ned foran Brandon Dubinsky, der scorede. Dermed blev både Bjorkstrand og Johnson noteret for en assist.

I den forlængede spilletid trykkede Pittsburgh dog hårdt på, og det var fuldt fortjent, at Jake Guentzel kunne score til 5-4 med sit tredje mål i kampen.

Næste kamp mellem de to mandskaber bliver spillet natten til onsdag. Her skal Columbus vinde, hvis holdet ikke skal være fortid i NHL's slutspil.

I en anden kamp i første runde af NHL-slutspillet tabte New York Rangers 1-3 til Montreal Canadiens. Dermed fører Montreal 2-1 i opgør.

Danske Nicklas Jensen var ikke med for New York-holdet. Jensen har spillet syv kampe i NHL i denne sæson.