Dommer sagsøger NHL-klub og spiller for et svimlende millionbeløb

16x9
Calgary Flames-spilleren Dennis Wideman jubler over en scoring mod Pittsburgh Penguins den 13. marts 2017. Foto: Sergei Belski / Scanpix Denmark

NHL-dommeren Don Henderson har sagsøgt Calgary Flames og spilleren Dennis Wideman for mere end 70 millioner kroner efter en tackling sidste år.

Den canadiske ishockeyspiller Dennis Wideman bragte sig selv i fokus og vel at mærke for noget negativt, da han i slutningen af januar sidste år sendte dommeren Don Henderson i isen med en voldsom cross-checking.

Wideman blev efterfølgende suspenderet i 20 kampe, men den uafhængige voldgiftsmand, James Oldham, nedsatte karantænen til 10 kampe, da han ikke mente, at der var nok beviser til at kunne anse tacklingen for en bevidst handling.

Calgary Flames-spilleren er for længst vendt tilbage til isen og står i denne sæson noteret for 57 kampe og 18 point, men Don Henderson har ikke haft skøjterne på siden den voldsomme tackling.

Nu skriver flere canadiske og amerikanske medier, heriblandt TSNCalgary Herald og ESPN, at dommeren har sagsøgt NHL-klubben og Dennis Wideman for 10,25 millioner dollars svarende til cirka 71 millioner danske kroner.

ESPN har fået søgsmålet bekræftet af retten i Calgary, og Calgary Herald skriver blandt andet, at Henderson har modtaget fysioterapi, kiropraktik, massage og psykologiske konsultationer efter episoden den 27. januar 2016.

Calgary Flames har via en talsperson nægtet at kommentere søgsmålet, skriver ESPN.

Wideman er en hård hund

Don Henderson er ikke den første, der har slået sig på Dennis Wideman. I en kamp mellem Calgary Flames og Vancouver Canucks den 20. december 2014 sendte canadieren Jannik Hansen til tælling.

Danskeren blev tacklet i banden af Wideman og skøjtede foroverbøjet mod udskiftningsboksen. Da Hansen satte sig på bænken, faldt hans krop pludseligt forover, men heldigvis nåede holdkammeraterne at gribe ham, og han blev hurtigt tilset af sundhedsfolk i hallen.

Jannik Hansen måtte overnatte på hospitalet, hvor han lå til observation, men han slap uden varige mén. I denne sæson har danskeren spillet 28 kampe for Canucks og 15 kampe for sin nuværende klub, San Jose Sharks.