Russiske fans buhede under nationalmelodi: - Det er så dårlig stil

Rusland tabte tirsdag 3-5 til USA ved VM i ishockey, og efterfølgende valgte de russiske tilskuere at buhe under den amerikanske nationalmelodi.

- Jeg hørte det ikke.

Således svarede den russiske landstræner Oleg Znarok på spørgsmålet om, hvad han mente om pibekoncerten fra de russiske fans, mens han kiggede opgivende ud i presserummet.

Sandheden var nok nærmere, at det var et bevidst valg om at overhøre pibekoncerten. Som du kan høre i videoen over artiklen, valgte store dele af de tilbageværende russere nemlig at buhe, da 'The Star-Spangled Banner' tonede ud i LANXESS Arena.

I den amerikanske lejr hørte NHL-spilleren Jack Eichel i hvert fald pibekoncerten, omend han ikke havde den store lyst til at kommentere på det.

- Ja, men altså… der bliver piftet meget, men jeg lytter til sangen, og det er dejligt at høre den efter kampen. Det er alt, jeg har lyst til at sige, lød det fra Eichel, der til daglig tørner ud for Buffalo Sabres.

Der var hårdt fight på isen, da USA og Rusland mødtes i sidste gruppekamp ved VM. Video: TV 2 SPORT

Tilbage på tribunen stod godt halvdelen af de næsten 18.000 russere, der havde været til stede under kampen. Undervejs i turneringen er de russiske fans blevet hyldet for at skabe god stemning, men ifølge TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard, så ødelagde episoden tirsdag en stor del af det.

- Det er bare så dårlig stil. Ligeså festligt det er, og ligeså forrygende de spiller hockey, ligeså dårlig stil er det at buhe under nationalmelodien. Det giver minder om dengang, russerne forlod isen for to år siden, før Canada havde fået guldmedaljer. Det hører ikke VM til. Vi roser dem hele tiden, det der var bare ringe, sagde Bøjgaard i VM-studiet.

Den omtalte episode stammer tilbage fra VM i 2015, hvor Canada ydmygede Rusland med 6-1 i finalen, og næsten hele den russiske delegation valgte at forlade isen, efter de havde fået deres sølvmedaljer, men Canada stadig ventede på guldet og nationalmelodien.

Det kostede efterfølgende en bøde på lidt over en halv million danske kroner, mens Rusland prøvede at forklare, der var tale om en misforståelse.

Tirsdag aften i Köln var russerne både foran 1-0, 2-1 og 3-2 på isen, inden amerikanerne kom tilbage og tog førstepladsen i gruppen med en 5-3-sejr.

USA og Rusland mødtes i et arvefjendeopgør ved VM i ishockey, Video: TV 2 SPORT