Tyskland i ekstase efter kæmpe drama: Her er alle VM-kvartfinalerne

Det blev VM's nok største drama hidtil, da Tyskland og Letland var i direkte duel om en plads i kvartfinalen.

Efter et kæmpemæssigt drama levede VM-værterne fra Tyskland op til forventningerne på hjemmebane i LANXESS Arena, da sidste gruppekamp blev spillet tirsdag aften mod Letland, som Tyskland var i direkte duel med om en billet til kvartfinalen.

Med en sejr efter straffeslagskonkurrence satte tyskerne sig på fjerdepladsen i gruppe A, hvor Danmark blev nummer seks, og det giver tyskerne en kvartfinale mod de forsvarende verdensmestre fra Canada.

Dermed er der nu sat navn på de otte kvartfinalister, som tørner sammen sådan her:

  1. USA (1A) - Finland (4B)
  2. Schweiz (2B) - Sverige (3A)
  3. Canada (1B) - Tyskland (4A)
  4. Rusland (2A) - Tjekkiet (3B)

Vinderne af kvartfinale 1 og 2 mødes i semifinalen, mens 3 og 4 mødes i den anden. Semifinalerne spilles torsdag klokken 16:15 og 20:15. To af kampene bliver vist på TV 2 SPORT, mens alle kan ses på TV 2 PLAY.

Tyskland-Letland

Tyskland kom blæsende ud og dominerede fuldstændig første periode, hvor letterne undervejs blev ramt af to udvisninger. Men trods flere gode muligheder for at sende LANXESS Arena i ekstase og en skudstatistik på 19-4 stod der 0-0 efter første periode.

Efter godt en halv times spil og 23 redninger fra Letlands målmand Elvis Merzlikins gik den dog ikke længere. Først udnyttede David Wolf et tysk powerplay til at bringe Tyskland foran med 1-0, og bare 27 sekunder senere lå pucken igen bag Merzlikins, da NHL-backen Dennis Seidenberg fulgte op på en retur fra målmanden.

Der skulle dog fuld spænding med ind i tredje periode, da Letlands Gunars Skvorcovs ud af det blå satte tempo, snød et par tyskere og reducerede til 2-1.

Spænding blev til regulært drama, da Letland knap halvvejs i perioden udlignede til 2-2 ved den tidligere Odense-spiller Janis Sprukts, og fire minutter før tid så det ud til at ende i den helt store skuffelse, da Andris Dzerins i powerplay fuldendte et stort lettisk comeback.

Men en dum udvisning til Letland i med to minutter tilbage kostede dyrt - og fik med 30 sekunder tilbage LANXESS Arena til at gå amok i jubelrus. Tyskland tog målmanden ud og spillede seks mod fire, og her sendte Felix Schütz pucken i mål.

Tyskland var tvunget til at vinde mod Letland for at gå i VM-kvartfinalen. 33 sekunder før tid udlignede hjemmeholdet. Video: TV 2 SPORT

Dermed skulle kampen ud i fem overtidsminutter med tre spillere på hvert hold, men der blev ikke scoret, og så skulle kvartfinalisten altså findes ved straffeslagskonkurrence.

Den helt store helt blev tyskernes Frederik Tiffels, der scorede på det sidste straffeslag og sendte dermed tyskerne i ekstase.