Tyskland scorede efter stor dommerfejl: - Jeg sagde det til ham

Tyskland bragte sig foran i den altafgørende kamp mod Letland ved VM på en scoring, som ikke skulle være anerkendt.

Tyskland sendte sent tirsdag Letland ud af VM i ishockey efter et sandt drama.

Kampen skulle finde sin afgørelse efter straffeslag, hvor tyskernes sidste forsøg blev sendt i mål.

Tyskerne kom foran midt i anden periode på en scoring, som aldrig skulle være faldet. Anfører Christian Ehrhoff sendte en puck mod mål, hvor ruteren blev skovlet i mål, men den langsomme gengivelse viste tydeligt, at pucken, som Ehrhoff sendte mod mål, havde krydset den blå linje, hvorfor der skulle være dømt offside.

- Den må dommeren ikke misse, sagde ishockeyekspert Lasse Degn om kendelsen.

Letternes anfører Kaspars Daugavins så hændelsen på isen under kampen, men der var ikke noget at stille op.

- Jeg sagde det til dommeren, men der er ikke noget, de kan gøre. I andre ligaer kan trænerne tage en challenge, hvor man kan kigge på det, men det er ikke med her, så de kan intet gøre. Hvis dommerne laver en fejl, er vi nødt til at æde det, siger Daugavins til TV 2 SPORT, og Arturs Kulda fulgte op:

- Vi er alle sammen rigtig trætte af det, men hvad kan vi gøre? Vi gjorde alt, vi kunne, men nogle ting kan vi ikke kontrollere.

Letland kæmpede sig tilbage, efter at Tyskland også kom foran med 2-0 i anden periode. Kort før tid bragte letterne sig foran med 3-2, men en sen udvisning kostede rigtig dyrt, da der blev udlignet med 30 sekunder tilbage.

Tyskland var tvunget til at vinde mod Letland for at gå i VM-kvartfinalen. 33 sekunder før tid udlignede hjemmeholdet. Video: TV 2 SPORT

Kampen blev afgjort efter straffeslagskonkurrence, hvor tyskerne som de eneste fik scoret og kostede dermed Letland en kvartfinale i Paris.

Det blev VM's nok største drama hidtil, da Tyskland og Letland var i direkte duel om en plads i kvartfinalen. Video: TV 2 SPORT

- Vi har det ad helvedes til, for vi fik ikke det, vi ville have. I vores hoveder skulle vi til Paris, men Tyskland tog det hele fra os, siger Kaspars Daugavins.

Tyskland møder i kvartfinalen Canada.