Én stor VM-overraskelse: Her er overblikket over kvartfinalerne

VM i ishockey har fået sin første store overraskelse i kvartfinalerne, mens det blev til tre favoritsejre i de sidste kvartfinaler.

Danmark er rejst hjem, mens VM i ishockey er gået ind i den afgørende fase, hvor de store hold mødes.

Torsdag blev kvartfinalerne indledt med opgør mellem Rusland og Tjekkiet, mens USA mødte Finland. Og i sidste kamp faldt VM's største overraskelse hidtil.

Første periode i opgøret mellem USA og Finland endte uden scoringer, men der var blot spillet et minut af anden periode, da Mikko Rantanen bragte finnerne foran 1-0.

Scoringen til 2-0 faldt i tredje periode og blev sat ind af Joonas Kemppainen efter fornemt sammenspil med holdkammerat Juhamatti Aaltonen. Først erobrede de pucken fra amerikanerne, og siden spillede de frem og tilbage af flere omgange, inden pucken blev sendt ind i et tomt mål.

- Hatten af for en flot holdpræstation hele vejen rundt. Alle leverede og så var det et amerikansk hold, der aldrig kom i gang, lød det fra TV 2 SPORTs ekspert Lasse Degn.

I den anden kvartfinale var russerne også ganske suveræne, da de trak sig sejrrigt ud af opgøret mod Tjekkiet og skøjtede sig videre til semifinalen.

Rusland kom foran 1-0 i første periode i AccorHotels Arena ved Dmitri Orlov, og Nikita Kucherov øgede til 2-0 efter 13 minutter.

I den anden kvartfinale var russerne også ganske suveræne, da de trak sig sejrrigt ud af opgøret mod Tjekkiet og skøjtede sig videre til semifinalen. Video: TV 2 SPORT

Anden periode endte uden scoringer, men i tredje periode lukkede Artemi Panarin opgøret seks minutter før tid.

Favoritsejre i de sene kampe

Canadas storfavoritter vandt en beskeden 2-1-sejr over Tyskland efter scoringer af Mark Scheifele og Jeff Skinner i henholdsvis første og anden periode, inden Yannic Seidenberg reducerede for tyskerne i tredje periode.

Sverige kom foran 1-0 i kvartfinalen mod Schweiz efter fire minutter i første periode ved Nicklas Bäckström, men schweizerne udlignede efter knap ti minutter senere.

I de to sidste perioder stod henvoldsvis William Nylander og Alexander Edler dog de afgørende scoringer, der sikrede videre avancement til semifinalerne.

Resultaterne betyder, at Sverige får fornøjelsen af at møde Finland, mens Canada ramler sammen med russerne i VM-semifinalerne.