VM-profiler brager sammen: - Han kigger lige ned et øjeblik

VM-semifinalen mellem Sverige og Finland bød uden tvivl på et af turneringens største hits, da den unge NHL-stjerne Mikko Rantanen blev sendt i isen.

- Han kigger lige ned et øjeblik, men en super tackling.

Dommen var klar fra den tidligere ishockeyspiller og nuværende ekspert Lasse Degn, da Sveriges Anton Stralman satte en kæmpe tackling ind på Finlands Mikko Rantanen.

Imens var svenskeren skøjtet ud til udskiftningsboksen, hvor han sad med et stort smil på læben - velvidende om den massive tackling han netop havde udført. Svenskeren kom nemlig både forfra, ramte skulderen og tacklede en spiller, der havde pucken, og derfor var den voldsomme tackling helt lovlig.

- Vi snakkede på bænken om, at Finland begyndte at lægge mere pres på, så vi måtte skubbe holdet længere op mod den blå linje. Jeg havde en god fornemmelse af, hvilken vej han ville gå, og så må det koste at gå med frem til den blå linje, sagde Stralman efter kampen ifølge Expressen.

Finland har ændret sin præ-kontrol og lægge mere pres. Så er du nødt til at skubbe op holdet, har vi til op og hold den blå linje, og jeg havde en god fornemmelse om, hvor han ville gå. Det vil koste dig at gå ud på den blå linje.

Heldigvis var NHL-spilleren Mikko Rantanen da også på benene med det samme igen efter tacklingen, der med det samme udløste en reaktion i kommentatorboksen.

- Nøj, et ordentligt hit. Rantanen bliver ramt. Begge spillere ser ud til at være okay, men der er så meget kraft i sådan en frontal kollision, sagde ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

Hos det mediet 'Hockey Sverige' tøver man da heller ikke med at kalde tacklingen for VM's hårdeste indtil videre, der sender finnen på en flyvetur. Foran målet havde svenskerne også størst succes i kampen. Det lykkedes dem således at vinde 4-1 og spille sig i VM-finalen, hvor Canada venter søndag aften.

En anden, der til gengæld må nøjes med at spille bronzekamp, men som uden tvivl gør det med et blåt mærke på knæet, er russeren Sergei Andronov. Herunder kan du se, hvordan det gik, da han forsøgte at blockere et canadisk skud foran eget mål.

Sergei Andronov var en presset mand, efter han havde kastet sig ned og blokeret et canadisk skud med knæet. Video: TV 2 SPORT