Ny landsholdsassistent kommer med friske idéer

16x9
Heinz Ehlers, da han var aktiv på bænken hos AaB i den bedste danske række. I 2007 rykkede han til Schweiz Foto: Henning Bagger / Scanpix Danmark

Landsholdslegenden Heinz Ehlers har noteret sig, hvor det danske landshold kan optimeres, når han tiltræder som ny assistent

Han ved, hvor han vil sætte ind. Allerede inden, han for alvor er tiltrådt. Det siger en hel del om ishockeymennesket Heinz Ehlers, der bliver assistent for det danske landshold frem mod VM på hjemmebane i maj næste år.

- Jeg har nogle idéer med ind, hvor jeg synes, vi kan blive bedre, siger Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

- Sidste år ved VM var det nærmest kun den ene overtals-formation, som kom til at fungere i power play, og der har jeg en del erfaringer, som jeg kan tage med. Det samme gælder også arbejdet omkring faceoffs. Det er frem for alt de ting.

For han følger allerede det danske landshold tæt. Det er han begyndt på igen efter sønnen Nikolaj Ehlers fik sin VM-debut i kvartfinaleåret i 2016. Derfor stillede Heinz Ehlers også skarpt på sønnike og resten af landsholdet ved VM i Køln tidligere i år.

Nu bliver han en del af trænerstaben ved VM i Herning i rollen som assistent med fokus på det offensive i en jobbeskrivelse, der hedder offensive coach. Altså et skridt bagud i forhold til sin hverdag i den schweiziske klub SCL Tigers, hvor han er cheftræner. Et job han fortsætter i, samtidig med han er sig sin nye rolle på landsholdet bevidst. Også selvom det er en uvant rolle.

- Jeg har aldrig prøvet at være assistent før. Men jeg kan ikke forestille mig, det bliver en udfordring. Jeg har ikke noget problem med, hvis en del af mine ideer bliver skudt ned. Janne Karlsson har skabt fornuftige resultater, og jeg synes, at han er en taktisk dygtig træner. Jeg har ikke set noget, som jeg kunne sætte en finger på der, lyder det fra Heinz Ehlers, der selv nåede at spille 104 kampe i den danske landsholdstrøje.

Til gengæld lægger den nye mand ikke skjul på, at han synes, det er på tide, at det danske landshold udvider trænerstaben.

- Jeg kan se fra mit eget virke som træner hernede i Schweiz og på de andre hold til en VM-turnering, at der er flere trænere omkring holdet. Og det synes jeg, der er brug for. Det er vigtigt med flere øjne på en kamp, for som head coach kan du ikke både coache dine spillere og se, hvad der skal ændres på isen samtidig med, du sørger for de rigtige spillere er inde på banen, så på den måde er der en del, der kan optimeres, forklarer Heinz Ehlers i en telefon fra Alpelandet, hvor han har haft hjemme siden 2007.

51 år er han efterhånden blevet, spilleren der i sin aktive karriere var forbi Sverige, Tyskland, Østrig og Schweiz. På trods af den erfaring og alle de oplevelser, der følger med et langt liv i hockeyverdenen, så var der især en ting, der vejede tungt, da forespørgselen fra Ishockey Unionen kom.

- For de fleste trænere er det attraktivt at opleve VM indefra og være en del af team ved sådan en turnering.

Sådan er det også for Heinz Ehlers,