Danmark vinder turnering for fire nationer

16x9
Kvindelandsholdet efter den samlede sejr i Ungarn. Foto: Hasse Hintze

Efter sejr over Ungarn vandt det danske kvindelandshold en turnering for fire nationer i Ungarn. Værtsnationen blev slået i den sidste kamp.

Det danske kvindelandshold kunne søndag aften trække hænderne i vejret som vinder af en firenationersturnering i Ungarn.

Danmarks modstandere i turneringen var Frankrig, Sydkorea og Ungarn, og efter at have slået de to førstnævnte nationer i de første to kampe ventede et regulært finaleopgør mod Ungarn, der ligeledes havde slået Frankrig og Sydkorea.

Landstrænerteamet bestående af Hasse Hintze, Carsten Eldrup og Rene Sloth kunne se til, mens en hæsblæsende kamp udspillede sig. Danmark kom bagud efter 12 minutter i første periode, men den føring fik Michele Brix Nielsen udlignet, før holdene kunne gå til første pause.

I anden periode kom Danmark foran, fordi Josefine Jakobsen sendte pukken i mål til 2-1. Tredje periode var knap begyndt, før der blev udlignet til 2-2, men danskerne kom igen foran ved Silke Glud.

Sejren så dermed ud til at komme i hus, men det ville Ungarn have anderledes. Tre minutter før tid blev der udlignet til 3-3, og så måtte de to nationer ud i overtid.

Her sørgede Josefine Jakobsen med sit andet mål for, at Danmark kunne fejres som samlet vinder af turneringen, da hun scorede til 4-3.

Første turnering for trænerteamet

Hasse Hintze, Carsten Eldrup og Rene Sloth stod ved turneringen for første gang i spidsen for kvindelandsholdet, og det ser Hasse Hintze som en succes efter den samlede sejr.

- Det har været en positiv oplevelse som nye trænere for os og for alle omkring holdet. Holdet har været glade. Det har været en super god start, så vi kan kun være tilfredse, siger Hasse Hintze til TV 2 SPORT.

Han og de to øvrige trænere havde kun haft 50 minutter på isen med holdet som forberedelse til turneringen, som skal ses som de første forberedelser til VM i Frankrig i april.