To mål i sidste minut sikrer U20-landsholdet vital sejr

16x9
Arkivbillede af Jonas Røndbjerg. Foto: LEHTIKUVA / Scanpix Denmark

Danmark vendte 3-4 til 5-4 i den første nedrykningskamp mod Hviderusland.

Det danske U20-landshold i ishockey har taget det første stik i kampen om at forblive i A-gruppen.

Tirsdag aften vandt danskerne med 5-4 over Hviderusland i den første kamp af potentielt tre opgør.

- Vi har taget et kæmpe skridt i dag, også med selvtilliden, efter flere nederlag og nogle af dem store, sagde landstræner Olaf Eller blandt andet, da han var med på en telefon i HockeyNight på TV 2 SPORT tirsdag aften.

Ikke meget tydede på en dansk sejr, da kampen gik ind i sit sidste minut, men på mål af Portland-spilleren Joachim Blichfeld og Esbjergs Andreas Grundtvig fik danskerne på forunderlig vis vendt opgøret.

Vinder Danmark igen over Hviderusland torsdag aften, er danskerne sikre på at skulle spille på øverste landsholdsniveau et år mere.

Taber Danmark, skal der en tredje kamp til at afgøre, hvilket land der forbliver A-nation.

God start på kampen

Danskerne åbnede bedst i tirsdagens kamp, men kom siden i stærk modvind.

Først gjorde Växjö-forwarden Jonas Røndbjerg det til 1-0, og 52 sekunder senere blev det 2-0, da Rødovres Phillip Schultz fandt vej til nettet.

I begyndelsen af anden periode reducerede Hviderusland, og midtvejs i perioden udlignede holdet.

Det skulle blive meget værre for Olaf Ellers mandskab. Efter to hviderussiske mål i første halvdel af tredje periode var Danmark nede 2-4, før Joachim Blichfeld sørgede for håb med en reducering.

En udligning lod dog vente på sig, men med 34 sekunder tilbage af den ordinære spilletid scorede Blichfeld igen. 19 sekunder senere sørgede Andreas Grundtvig så for dansk triumf.

De seneste tre år har Danmarks U20-landshold nået kvartfinalen ved VM.

Hvilken vanvittig afslutning på det første nedrykningsdrama i Buffalo, som slutter med en dansk sejr på 5-4. 2 danske mål i de sidste 34 sekunder af kampen vender kampen på hovedet og giver os en trumf inden næste kamp den 4. januar kl. 18.00 dansk tid. Vi vinder 5 mod 5 spillet 5 - 0, men tillader 2 mål i både Powerplay og undertalsspillet - til gengæld var vi knivskarpe med Krog ude på bænken, erstattet med en ekstra spiller. Jonas Røndbjerg kåret til Danmark bedste - og nu er det fokus på næste kamp om forblivelse blandt de 10 bedste! Rigtigt godt nytår til jer alle fra 23 hårdt kæmpende og fremragende danske ishockeyspillere samt et fokuseret og stolt lederteam.

Posted by Ishockeylandsholdet on Tuesday, January 2, 2018