Eller vil lade mavefornemmelsen afgøre ny kontrakt

16x9
Lars Eller håber på, at tingene kommer til at give sig selv i forhold til en ny kontrakt. Foto: Brad Mills / Ritzau Scanpix

NHL-spilleren Lars Eller har kontraktudløb efter denne sæson og begynder så småt at overveje fremtiden

Det går aldeles glimrende for Lars Eller og Washington Capitals. 

Den 28-årige dansker og hans NHL-mandskab fra den amerikanske hovedstad fører Metropolitan divisionen, og har sat kurs direkte mod Stanley Cup-slutspillet i april.

Et slutspil, der kan blive Ellers sidste hos Capitals. Hans kontrakt udløber nemlig efter denne sæson. Derfor venter der en sommer, hvor fokus vil skifte fra spillet på isen til spillet omkring et skrivebord.

- Selvfølgelig ligger det i baghovedet på én, at man går ind til en sæson med lidt usikkerhed. Men samtidig også spænding. Man må tage det som et eventyr, man ved jo ikke, hvad der kommer til at ske. I dagligagen er det ikke noget, jeg går og tænker på hver dag. Men det er klart,  bliver det ved med at gå sådan her og også godt for holdet, så ser tingene positive ud, siger Lars Eller til TV 2 SPORT.

Men i en ishockeyspillers liv er der lang tid til næste sæson, når der stadig mangler mere af 25 kampe i den grundspillet og et slutspil forude. Derfor er det svært for den danske forward at vurdere, om det er tallenes størrelse på en kontrakt, der bliver afgørende - eller hvem en kommende arbejdsgiver bliver.

- Jeg tror, når jeg når dertil, og de her beslutninger skal tages, så tror jeg tingene kommer til at give sig selv lidt. Hvad der føles bedst. Det er klart, at selvfølgelig skal man kigge på tallene, men også hvad der føles rigtigt i maven.

Glad i Washington

Lige nu er der ikke så meget tvivl. Washington Capitals føles rigtig godt i maven på danskeren, der tidligere har spillet for St Louis Blues og Montreal Canadiens. Ikke mindst fordi Lars Eller lige nu spiller på et solidt højt niveau.

- Jeg tror jeg har fundet noget ro i mit spil og noget stabilitet på holdet i min kæde. Har stille og roligt arbejdet mig op i hierarkiet og får lidt flere minutter end jeg har gjort de sidste par år – og er begyndt at spile fast i power play. Der er en masse små ting, der er gået op i en højere enhed.

Derfor kan det også være mavefornemmelsen for Washington, der i sidste ende bliver afgørende, når der skal arbejdes hen mod en ny kontrakt i verdens bedste ishockeyliga.

- Jeg har det godt i Washington og kan godt lide at være her, kan godt lide at spille her. Jeg tror, det er et hold, der kommer til at ligge med i toppen de næste år fremover. Så kunne jeg se mig selv selv blive her? Det kunne jeg sagtens, konkluderer Lars Eller.