Dansk ishockeylegende stopper karrieren

Efter 16 sæsoner i udlandet og fem i Danmark vælger Morten Green at stoppe sin karriere.

Morten Green stopper sin ishockeykarriere efter denne sæson.

Den nu 36-årige center er i gang med sin tredje sæson hos Rungsted Seier Capital, efter han i 2015 valgte at vende hjem til barndomsklubben igen efter 16 år i udenlandsk ishockey. Tre sæsoner, hvor det foreløbige højdepunkt er pokaltriumfen fra sidste sæson.

Efter VM i Køln sidste år valgte den mangeårige danske ishockeykaptajn at indstille sin landsholdskarriere, der bød på 19 VM-slutrunder og 316 landskampe. Afskeden med landsholdet kan du se i videoen over artiklen.

Vil fortsætte i sporten

Nu er det så for alvor blevet tid til at stille skøjterne væk bagerst i skabet.

- Det er vigtigt for mig at stoppe, mens legen er god, og jeg stadig føler, jeg stadig gør en forskel. Det er som om, kroppen ikke længere helt gør det samme, som hjernen fortæller den skal, og så synes jeg, det er på tide at takke af, siger han i en pressemeddelelse.

I denne sæson har ishockeylegenden haft problemer med sin ene skulder, der har holdt ham ude af 18 kampe i denne sæson. Derfor kommer det ikke som den store overraskelse, at det er slut efter denne sæson.

Dermed kan Morten Green se tilbage på en klubkarriere, der udover Rungsted, også førte ham til klubber som MODO, Leksands og Malmö Redhawks i Sverige – samt tyske klubber som Hannover Scorpions og Schwenninger Wild Wings. Når denne sæson er overstået, kan han se tilbage på en 21 år lang karriere.

Hvad Morten Green skal vides endnu ikke, men det bliver formentlig indenfor den sport, der har betydet så meget for ham.

- Mon ikke jeg stadig kommer til at have noget med sporten at gøre, men lige nu handler det om Rungsted Seier Capital og denne sæson. Vi går ind i slutspillet om få uger, og jeg vil gerne slutte af med manér, så det er på banen, mit fokus kommer til at være i den kommende tid, fortæller han.

Morten Green og Rungsted Seier Capital er lige nu placeret som nummer syv i Metal Ligaen og skal umiddelbart spille en såkaldt play-in serie mod Herlev Eagles for at kvalificere sig til kvartfinalerne.