- Det er stressende, siger dansk VM-back om skade

16x9
Jesper Aabo Jensen er i gang med sin tredje sæson hos Jokerit i KHL Foto: Scanpix

Jesper Jensen Aabo har været plaget af en irriterende skade, men nu kan han se et lys for enden af tunellen.

Han har ikke været på isen i de to seneste kampe for Jokerit i slutspillet i den stærke russiske liga, KHL.

Men Jesper Jensen Aabo afviser, at den skade, der holder ham ude af årets vigtigste kampe, bringer VM på hjemmebane i fare.

- VM ligger rigtigt højt på listen hos mig. Selvfølgelig betaler Jokerit min løn, og jeg skal stå til regnskab over for dem. Men jeg glæder mig helt vildt, og lige nu er meldingen, at jeg nærmest kan være klar, hvornår det kan være, siger Jesper Jensen Aabo til TV 2 SPORT.

Det er lysken, der driller den danske landsholdsback. Og det er faktisk tredje gang i denne sæson, at en muskel i den region er årsag til en pause.

- Det er irriterende. Det er de her kampe, som jeg allerhelst vil spille i løbet af året. Nu er jeg så ikke rigtigt en del af holdet. Jeg følger det hele sådan lidt på afstand, mens de andre skaber bånd og får spillet sig til gode minder.

- Kunne jeg have gjort noget anderledes?

Jesper Jensen Aabo har dog været med sit finske mandskab i Sochi til udekampene i slutspilsserien og kunne se de andre danske holdkammerater, Peter Regin, Nicklas Jensen og Oliver Lauridsen, hive to sejre i land. Det betyder, at Helsinki-mandskabet er en enkelt sejr fra det videre avancement i slutspillet.

Alligevel kan den skadede back godt føle et pres ved at sidde uden for.

- Det er stressende. I og med det er min krop, tænker jeg hele tiden over, om der er noget, jeg burde have gjort anderledes. Det er hårdt at sidde ude, men heldigvis ser det ud til, at de overlever uden mig. Så nu må jeg bare være tålmodig.

Tålmodigheden kan måske se sin ende. Selv håber Jesper Jensen Aabo, at han kan være tilbage på Jokerit-mandskabet igen efter kampen hjemme i Hartwall Arena i aften mod Sochi. 

Og så burde der faktisk være en del mere ishockey forude for den skadesplagede spiller, for der er en helt speciel stemning hos finnerne i denne sæson.

- Vi har snakket om, os danskere indbyrdes, at det nok er det bredeste hold, vi har haft endnu, mens vi har været her. Vi har fire rigtig gode kæder, og der er en ekstraordinær stemning på holdet. Det virker som om, at i år er noget særligt.

Der er dog lang vej hjem. Hvis der hentes en sejr mere mod Sochi i tre forsøg, så er Jokerit videre til næste runde. Der skal dog stadig vindes to slutspilsserier mere, før danskerklubben kan stå i finaleserien om KHL-mesterskabet, den såkaldte Gagarin Cup.

Lyskeskaden holdt også Jesper Jensen Aabo ude af den seneste landsholdssamling i februar, hvor holdkammeraterne Peter Regin og Nicklas Jensen var med i de tre danske sejre over Frankrig, Østrig og Letland.