Resultaterne er ikke gået Danmarks vej, mener ekspert

Det vil være en stor skuffelse for de danske spillere, hvis de ikke går videre til kvartfinalen, mener landsholdsspiller Julian Jakobsen.

Se Danmark-Letland på TV 2 og TV 2 PLAY tirsdag klokken 20.15.

11 point er normalt nok til en kvartfinaleplads ved VM i ishockey. Bare ikke i år.

For Danmark, som har 11 point inden den sidste gruppekamp mod Letland, er tvunget til at vinde kampen. Det skyldes, at der har været flere overraskelser af de mindre hold mod store ishockeynationer som Finland, USA og Canada. Netop Canada tabte point til Letland mandag aften.

- Det viser bare, at det har været en utrolig tæt gruppe. Resultaterne er ikke gået Danmarks vej, for 11 point plejer at være nok til at gå til kvartfinalen, og det er jo faktisk en tangering af Danmarks bedste resultat nogensinde fra VM i Moskva 2016, siger TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green.

'Et gok i nøden'

Danmark leverede selv en af overraskelserne i gruppe B, da de slog Finland med 3-2. En af målscorerne i det opgør var Frans Nielsen, og han regnede også med, at 11 point ville være nok.

- Vi troede, vi skulle være videre på det, men vi må ud og gøre det færdig. Vi får i hvert fald en fed og spændende kamp, og det glæder vi os til, siger han til TV 2 SPORT.

Skulle det glippe for Danmark at komme i kvartfinalen, vil det være en mavepuster for spillerne. Det mener Julian Jakobsen.

- Det vil være en stor skuffelse, hvis vi ryger ud med 11 point. Langt hen ad vejen har vi spillet flot ishockey. Der har været et par svipsere, så det vil helt klart være et gok i nøden, hvis vi efter kampen står og ikke kommer videre til en kvartfinale, siger landsholdsspilleren.

Danmark har to gange tidligere været i kvartfinalen ved VM. Senest ved VM i 2016, hvor Danmark havde 11 point på fjerdepladsen, mens Norge og Schweiz var tre point efter.

I 2010 var formatet anderledes. Her var de 16 hold inddelt i fire puljer, hvor de tre bedste hold fra hver gruppe gik videre til mellemrunden. Danmark gik dengang videre til kvartfinalen som det fjerdebedste hold i den ene mellemrundegruppe.

Se stillingen i Danmarks gruppe inden de afgørende kampe.