Letland sender Danmark ud af VM

Danmark er færdig ved VM i ishockey, efter de tirsdag aften tabte 0-1 til Letland.

Festen er forbi for det danske ishockeylandshold, der med et nederlag på 0-1 i den afsluttende gruppekamp mod Letland forlader VM på hjemmebane efter indledende runde.

I en urytmisk og chancefattig kamp måtte danskerne bøje sig for et disciplineret lettisk mandskab, der lukkede af og gav meget lidt plads i egen zone.

Danmark må ligesom Slovakiet i den anden gruppe konstatere, at 11 point for første gang nogensinde ikke rækker til at gå videre til kvartfinalerne.

Danmark 0-1 Letland

  • 0-1 Andris Dzerins (1P 9:14)

Kampen begyndt skidt for Danmark, der kom bagud med 0-1 efter ni minutter i 1. periode. Scoringen faldt, da en puck smuttede mellem benene på Mikkel Bødker i den danske zone og gav Andris Dzerins frit skud foran Frederik Andersens mål.

Danskerne havde som i resten af turneringen store problemer med at score i fem mod fem-spillet og kom ikke frem til det store i første periode.

Anden periode blev en smule bedre, og Danmark havde et par store muligheder. Blandt andet blev en dansk puck reddet få centimeter fra Letlands målstreg af en lettisk back, der fik sin stav i vejen.

Men ind kom pucken ikke. 

Danmark har været et af turneringens bedste hold i overtal, men desværre for danskerne formåde Letland i høj grad at holde deres spillere på banen.

Forsøgte til det sidste

I tredje periode skruede det danske landshold op for tempoet. Chancerne blev flere og flere og større og større, men med ti minutter tilbage af opgøret havde landsholdet ikke fået scoret.

Med lige over to minutter igen tog landstræner Janne Karlsson den danske målvogter Frederik Andersen ud af målet og spillede i stedet med en ekstra markspiller.

Ændringen gav dog ikke den store effekt på det danske spil.

Danmark havde pucken mest, men chancer blev ikke større af at være en mand i overtal offensivt. 

Derfor endte kampen med en sejr på 1-0 til Letland, der nu skal møde Sverige i kvartfinalen.

Danmark slutter som nummer fem i gruppe B med 11 point.