Degns karakterbog: NHL-stjerne er turneringens bedste dansker

16x9
Frederik Andersen blev kampens spiller mod Letland. Foto: Joe Klamar / Ritzau Scanpix

Den danske Toronto Maple Leafs-keeper, Frederik Andersen, er af ishockeyekspert blevet kåret til bedste dansker under VM.

Den danske målmand Frederik Andersen har imponeret under hele VM-slutrunden i ishockey.

Derfor er han den danske spiller, som TV 2 SPORTs ischockeyekspert Lasse Degn har givet det højeste karaktergennemsnit.

Efter alle danske kampe har eksperten vurderet hver af de danske spilleres præstationer, og baseret ud fra de karakterer har Frederik Andersen været bedste danske mand.

-  Vi fik bekræftet, at han er en verdensklassemålmand. Jeg er vildt imponeret over hans niveau. Uden ham var vi ikke kommet ret langt. Han har været kampafgørende i stort set alle kampe, siger Lasse Degn. 

Med et gennemsnit på 5,33 fra de kampe, som Andersen deltog i, scorer han lige nøjagtigt højere end NHL-spilleren Frans Nielsen, der med en gennemsnitscore på 5,14 er den bedste danske markspiller baseret på Degns karakterbog.

- Han har været fantastisk. Han tog et kæmpe ansvar, han leverede og drev holdet.

Disse to stjerner var de eneste spillere, der endte med et gennemsnit på over de 5.

I den modsatte ende af karakterskalaen finder vi den danske reservekeeper Sebastian Dahm, der i hans eneste kamp, hvor Danmark tabte 7-1 til stormagten fra Canada, fik et 2-tal af ishockeyeksperten.

Lasse Degn har vurderet spillerne ud fra skalaen 1-6, hvor et 6-tal gives for en præstation af høj klasse, og et 1-tal gives for en dumpet præstation.

Godkendt dansk VM-slutrunde

Det danske holds samlede karaktergennemsnit endte på 4,1. Dermed har Lasse Degn vurderet, at det danske hold, på trods den glippede kvartfinale, ender med en vurdering fra Degn over middel.

Jan Karlsson, der står i spidsen for det danske hold, har fået et snit på 4.

Det vides endnu ikke, om landstræneren også står i spidsen for den danske hold ved næste års VM-slutrunde i Slovakiet. Jan Karlssons kontrakt med Danmarks Ishockey Union udløber til sommer.

- Det var en godkendt slutrunde fra Karlsson. Men nu har han været der i fem år, og jeg tror, det er tid til noget nyt, siger Lasse Degn. 

Det danske hold samlede karaktergennemsnit er på 4,1. Dermed har Lasse Degn vurderet, at det danske hold på trods af den glippede kvartfinale, ender med en vurdering fra Degn, som er over middel.

- Det har været en godkendt slutrunde. Selvfølgelig havde det været prikken over i´et, hvis vi var kommet i kvartfinalen. Men hvis vi kigger tilbage på eksempelvis Finland-kampen, så må jeg sige, at det er den bedste danske landskamp, jeg nogensinde har set, slutter han. 

Det kunne være blevet et nabo-opgør mellem Danmark og Sverige. Men efter nederlaget til Letland, er det dem, som torsdag møder Sverige i kvartfinalen.