Overgik nogle af de største: Her var Danmark tredjebedst ved VM

16x9
Danmark var tredjebedst af alle i overtalsspillet ved VM. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Danmark udnyttede hvert tredje overtal gennem VM, mens det kun blev til fire scoringer i spillet med lige mange spillere på isen.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

Danmark havde det svært i den altafgørende kamp mod Letland om en plads i VM-kvartfinalen på hjemmebane. Danmark fik ikke scoret og tabte 1-0.

- Vi havde generelt rigtig svært ved at komme til noget, og de chancer, vi havde, formåede vi bare ikke at score på, siger kaptajn Peter Regin til TV 2 SPORT.

- Vi havde kun ét powerplay, som har været vores styrke gennem hele turneringen. Havde vi haft nogle flere, havde vi måske kunnet få det mål, vi havde brug for.

Netop spillet i overtal, det såkaldte powerplay, har været Danmarks helt store styrke gennem VM.

8 mål er det blevet til i 24 forsøg, og faktisk kom ét af målene i fem-mod-fem få sekunder efter, at modstanderen var blevet fuldtallig. Udnyttelses procent i powerplay var tredjebedst af alle nationer i gruppespillet, hvor kun USA og Sverige var bedre.

Dermed har Danmark været skarpere end giganter som Rusland, Finland og Canada.

- Vi er fuldstændig bevidste om, at vi ikke har scoret mere i fem-mod-fem. Så kan man sige, at det ikke er godt nok, men så lang tid spillerne forsøger, er der ikke så meget at bebrejde dem. Det kan være, ting skulle være gjort anderledes, og at andre spillere var sat sammen, men jeg tror, vi hele tiden har troet på det her, siger den assisterende landstræner Heinz Ehlers.

Det ændrer dog ikke ved, at VM på mange måder har været en stor succes - både i kraft af rollen som VM-vært for første gang i historien og en tangering af pointrekorden i VM-sammenhæng for Danmark med 11 af slagsen.

- Vi skal passe på med at stå her og sige, at alle ting var negative. Vi vinder fire kampe. Vi har gjort rigtig meget rigtigt. Desværre skulle vi bare ikke vinde, siger Heinz Ehlers.

- Udadtil har vi vist, at vi kan være med mod de store nationer. Det har vi måske godt vidst i forvejen, men jeg synes, det har været en positiv oplevelse.