Dansk landsholdsanfører er positiv trods alvorlig skade

16x9
Peter Regin i den danske landsholdstrøje ved VM i fødebyen Herning. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Selvom Peter Regin har fået en alvorlig skade, er Jokerit-spilleren glad for, at hans sæson ikke er helt slut.

Peter Regin, der er kaptajn for det danske ishockeylandshold, kommer ikke til at snøre skøjterne mere i år.

I tirsdagens opgør på udebane i Letland mod Dinamo Riga blev Regin, der også er anfører i Jokerit-klubben, alvorligt skadet. 

Den første melding lød på, at Regin er ude til slutningen af januar i 2019, og det ærgrer den 32-årige ishockeyspiller, der dog stadig håber på, at han kan nå at spille en rolle for sin finske klub.

- Jeg har det egentlig okay. Det var selvfølgelig ikke den mest optimale besked at få, men når jeg lige har fået det lidt på afstand, kan jeg se, at jeg trods alt kan nå at komme tilbage i sæsonen igen - og formentlig nå i hvert fald den sidste måned af turneringen og så forhåbentlig slutspillet, siger Peter Regin til TV 2 SPORT.

- På en eller anden måde bliver jeg nødt til at kigge positivt på det, og sæsonen er ikke ovre, som den kunne have været, hvis det var sket senere, eller hvis selve skadesperioden havde været længere.

- Det er en del af sporten

Peter Regin har tidligere været plaget af skader, hvor det især var slemt i Ottawa Senators, hvor hans sæson sluttede en enkelt gang sluttede omkring jul. Han er derfor glad for, at dette ikke er scenariet igen.

- Det positive er, at jeg har været igennem det før. Jeg ved, hvordan jeg skal tackle det – både hele forløbet og det med at være lidt positiv omkring det.

- Tidligere gange, hvor jeg har været skadet, har det betydet, at sæsonen har været ovre, og det har dermed været lidt svært at tackle. Specielt den sidste gang, hvor jeg spillede i Ottawa, hvor jeg blev skadet omkring jul, og jeg var færdig derfra. Men denne gang kan jeg måske stadig nå at spille, og det giver lidt mere motivation for, at jeg måske kan nå at komme tilbage lidt tidligere end beregnet.

Skaden til Regin er noget af en streg i regningen for det finske KHL-mandskab fra Helsinki. Jokerit er ellers kommet fornemt fra land i den nye sæson og fører 'West'-konferencen. Nu venter fire måneder uden deres danske anfører.

Han tror dog, at holdet nok skal klare hans fravær.

- Både for mig selv og for holdet er der nogle ting, der ændrer sig. Det er nu en gang en del af sporten. Vi har så godt et hold, at de nok skal klare den uden mig. Så må vi se, om jeg ikke kan være en tilgang i slutningen af sæsonen i stedet for.

Peter Regin overtog anførerhvervet på det danske landshold efter Morten Green og var således anfører på det danske VM-hold på hjemmebane i maj.